ΕΚΑΜ από την Αθήνα ενισχύουν τις ειδικές δυνάμεις στον Έβρο: Η «Polis Ozel Harekat», ο ένστολος Τουρκικός διακινητής μεταναστών

Άνδρες της ΕΚΑΜ, έτοιμοι για δράση. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ., HELLAS JOURNAL

Την ενίσχυση με επιπλέον τμήματα της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας της ΕΛ.ΑΣ στον Έβρο, αποφάσισε η Ελληνική πλευρά, μετά από τις ενέργειες που πραγματοποιούν οι τούρκοι των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στην οριογραμμή.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ομάδες της ΕΚΑΜ ήδη βρίσκονται καθ’ οδόν προς τον Έβρο. Μαζί τους έχουν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέσα για οτιδήποτε ζητηθεί από τους επικεφαλής, καθώς οι αποτρεπτικές ενέργειες της αντιτρομοκρατικής Ελληνικής μονάδας, εδώ και μέρες έχουν αναβαθμιστεί απέναντι στις προκλήσεις που δέχεται η χώρα μας από τους υποκινητές των επεισοδίων, που δεν είναι άλλοι από την στρατοχωροφυλακή και τους υποτίθεται 1000 άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Τουρκικής αστυνομίας.

  • Οι άνδρες ειδικών επιχειρήσεων της ΕΚΑΜ, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση στα σύνορα με την αποσταθεροποιητική απόφαση της Άγκυρας και την υποκινούμενη αποστολή χιλιάδων μεταναστών στην οριογραμμή του Έβρου, είχαν πάρει εντολή να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα ώστε να μεταβούν μέσα σε λίγες ώρες στον ακριτικό Νομό.

Η αποστολή αυτή δεν σχετίζεται με την ανάπαυση των ειδικών ομάδων της ΕΛ.ΑΣ που βρίσκονται από τις πρώτες ώρες στα σύνορα, αλλά με την ενίσχυση η οποία κρίνεται άκρως απαραίτητη καθώς όλες οι αναφορές μέσα από τις παρακολουθήσεις, τονίζουν ότι οι Τούρκοι commandos δρουν σε παραποτάμια σημεία ως κοινοί διακινητές μεταναστών.

  • Ειδικές επιχειρήσεις διακίνησης μεταναστών made in Turkey

Μετά την υπεροπτική επίδειξη δύναμης της «Polis Ozel Harekat», δηλαδή της αντιτρομοκρατικής ομάδας της Τουρκίας, στο Επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ αλλά και του Στρατού Ξηράς έγινε αμέσως κατανοητό του τι εντολές έχουν οι Τούρκοι.

Οι άνδρες της ΕΚΑΜ που είναι στον Έβρο, με τον ειδικό εξοπλισμό που διαθέτουν έγιναν «βδέλλες» απέναντι στους τούρκους commandos της τουρκικής αστυνομίας.

Άλλωστε, όπως γίνεται γνωστό από ασφαλείς πηγές, οι Τούρκοι της «Polis Ozel Harekat» από την ημέρα εμφάνισής τους και μόλις ολοκλήρωσαν μια σειρά αναγνωριστικών κινήσεων στις όχθες του ποταμού Έβρου, έβαλαν τις βάρκες τους ως «δουλεμπορικά», με μετανάστες που επιχείρησαν να περάσουν σε Ελληνικό έδαφος.

Ακόμη και συρματόσχοινα έδωσαν σε παράνομους μετανάστες για να τα δέσουν στην Ελληνική πλευρά και με αυτά να περνούν άβρεχτοι στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

(Video με μέλη της «Polis Ozel Harekat» που εμφανίζουν τα Τουρκικά μέσα ενημέρωσης κατά τη διάρκεια περιπολίας στον Έβρο ποταμό)

Σε κάθε έκνομη ενέργεια παράνομης και υποκινούμενης μεταναστευτικής κίνησης, οι φρουροί του Έβρου, απ’ όλες τις μονάδες που βρίσκονται πάνω στο ανάχωμα του Έβρου, είπαν «όχι» προς τους ένστολους διακινητές της Άγκυρας, με πρώτους τις «σκιές» της ΕΚΑΜ.

Μπορεί τις τελευταίες ώρες να επικρατεί ηρεμία στον Έβρο, πλην όμως αυτό για το Ελληνικό επιτελείο δεν ισχύει σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Και από την ώρα που οι επτασφράγιστες Καστανιές δεν μπορούν να πορθηθούν, παρά τις διαρκείς προσπάθειες, οι παράνομοι διακινητές αλλά και τα τμήματα ειδικών επιχειρήσεων της τουρκικής αστυνομίας, κάνουν ότι μπορούν να προωθήσουν μετανάστες στην Ελλάδα. Είναι οι ίδιοι που προσπαθούν με διάφορους τρόπους να βάλουν φωτιά στο φιτίλι του Έβρου.

  • Πόλεμο νεύρων και φθοράς επιχειρεί η Άγκυρα

Παρά τις πολιτικές πρωτοβουλίες που γίνονται στην Ευρώπη, στις Ένοπλες Δυνάμεις προσανατολίζονται -από την πρώτη στιγμή -για εγρήγορση μακράς διαρκείας.

Άλλωστε ένας καταυλισμός λίγα χιλιόμετρα από τις Καστανιές είναι μια μόνιμη απειλή για την Ευρώπη και πρώτη την Ελλάδα. Αυτό σίγουρα δεν αποτελεί μόνο πόλεμο νεύρων, αλλά ένα σχέδιο φθοράς, το οποίο προσπαθεί αυτή το διάστημα να το αντιμετωπίσει η Ελληνική πλευρά σε κεντρικό κυβερνητικό επίπεδο και όχι μόνο επιχειρησιακά.

  • Πάντως εκείνο που μαρτυρούν οι συνεχείς εργασίες στις Καστανιές με έργα, εκτός της επισκευής και ενίσχυσης του φράχτη, είναι και η τοποθέτηση σε νατοϊκά πρότυπα «HESCO», δηλαδή παραπετάσματα κάλυψης πρώτης γραμμής κι από αυτό βγαίνουν συμπεράσματα διότι η Ελληνική πλευρά περιμένει ότι θα υπάρξει επανάληψη των προηγούμενων ημερών.

Η τοποθέτησή τους γίνεται τόσο στα εμφανή σημεία στις Καστανιές, λίγα μέτρα πίσω από τον φράχτη, αλλά και σε άλλα, τόσο στο προγεφύρωμα του Κάραγατς, όσο και σε παρέμβρια σημεία των συνόρων Ελλάδας και Τουρκίας.

Τα τελευταία δυο 24ωρα, με την ηρεμία που επικρατεί είναι αυτά που έχουν βοηθήσει τις Ελληνικές αρχές να προχωρήσουν με πυρετώδεις ρυθμούς σε επιπλέον έργα που θωρακίζουν τα σύνορα με την Τουρκία, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και περιστατικά έντασης, κυρίως σε νοτιότερα τμήματα του Έβρου. Από εκεί δηλαδή που επιχειρούν πλέον οι μετανάστες να περάσουν παράνομα στην χώρα μας.

Η ασπίδα της ΕΚΑΜ έχει αναλάβει τα τσιράκια του Ταγίπ: Αυτούς που υποκινούν τα επεισόδια στον Έβρο κι ετοιμάζουν την προβοκάτσια (video)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: