Ολική απαγόρευση κυκλοφορίας ανακοινώνει σήμερα στις 6μμ ο Μητσοτάκης

File photo: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό. Φωτογραφία Hellas Journal




Στις 6μμ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει νέο διάγγελμα προς τους πολίτες  και βάσει πληροφοριών θα ανακοινώσει την ολική απαγόρευση κυκλοφορίας.

Στόχος είναι να σταματήσουν οι άσκοπες μετακινήσεις που διαπιστώθηκαν από την Παρασκευή, ενώ θα επιτρέπονται μόνο αυτές προς εργασία, σούπερ μάρκετ και φαρμακεία.

Στις 7μμ οι υπουργοί Νίκος Χαρδαλιάς, Κυριάκος Πιερρακάκης και Βασίλης Κοντοζαμάνης θα εξειδικεύσουν τα μέτρα πλήρους περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών, σύμφωνα με πληροφορίες, όπως τη λειτουργία των τραπεζών με προσωπικό ασφαλείας.

Οι ανακοινώσεις των υπουργών αναμένεται να γίνουν από το Χαλάνδρι, εκεί όπου βρίσκεται ο Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων.

Αναμένεται επίσης να ανακοινώσουν ότι οι πολίτες θα μπορούν με μηνύματα SMS , προς συγκεκριμένο αριθμό, να δηλώνουν -μέσω μίας ειδικής φόρμας- για το που θα κατευθύνονται.

Κατά πληροφορίες ο αριθμός θα είναι ο 13030 στον οποίο ο ενδιαφερόμενος θα δηλώνει το όνομά του και τον σκοπό μετακίνησης. Το σύστημα, το οποίο έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα δίνει στον αιτούμενο έναν κωδικό βάσει του οποίου θα κινείται.

 

Από τι εξαρτάται η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας: Το σχέδιο της κυβέρνησης & η μάχη με το χρόνο

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: