Όχι, δεν είναι τέχνασμα, δε θέλουμε αντάλλαγμα, λέει το Κρεμλίνο για τη ρωσική βοήθεια στην Ιταλία

File photo: Ανδρες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων πραγματοποιούν την πρώτη αποστολή ιατρικής βοήθειας στην Ιταλία. 22/3/2020EPA/ALEXEI YERESHKO / RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε σήμερα πως η ιατρική βοήθεια που παρέχει η Ρωσία στην Ιταλία προκειμένου να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορωναϊού, δεν εντάσσεται σε κάποια προσπάθεια να λάβει από τη Ρώμη βοήθεια  για άρση των κυρώσεων που έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Μόσχα.

Ο ρωσικός στρατός άρχισε χθες Κυριακή την αερομεταφορά ιατρικής βοήθεια στην Ιταλία κατόπιν εντολή του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, σε μια “κίνηση καλής θέλησης” με την επωνυμία “Απ’ τη Ρωσία με Αγάπη”.

Όταν ρωτήθηκε κατά πόσον η Ρωσία αναμένει να της ανταποδώσει η Ιταλία για την κίνηση αυτή προσπαθώντας (ίσως με χρήση βέτο) να αρθούν οι κυρώσεις που έχει επιβάλλει η ΕΕ στην Ρωσία – κυρώσεις που αφορούν το Ουκρανικό ζήτημα – ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, απάντησε πως ο συλλογισμός είναι αυθαίρετος.

“Δεν γίνεται λόγος για οποιαδήποτε προϋποθεση ή κάποιον υπολογισμό ή κάποιες ελπίδες” είπε χαρακτηριστικά ο Πεσκό. “Η Ιταλία έχει πραγματικά ανάγκη βοήθειας σε πολύ μεγαλύτερο εύρος  και αυτό που κάνει η Ρωσία είναι κάτι που μπορεί να κάνει”, πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Reuters, TASS

 

Οι Γερμανοί τραγούδησαν «Bella Ciao» στις ταράτσες σε ένδειξη αλληλεγγύης στην Ιταλία

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: