Ο Τζο Μπάιντεν τείνει το χέρι στον Μπέρνι Σάντερς: Έλα μαζί μας για να νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ

Ο γερουσιαστής του Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς. EPA, TANNEN MAURY




Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έτεινε το χέρι στον αντίπαλό του Μπέρνι Σάντερς χθες Τρίτη [το πρωί της Τετάρτης ώρα Ελλάδας] μετά τη διαφαινόμενη άνετη επικράτησή του σε τουλάχιστον τρεις εσωκομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη του υποψηφίου των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, συμπεριλαμβανομένης αυτής στην πολιτεία Μίσιγκαν, η οποία χαρακτηριζόταν αναμέτρηση-κλειδί.

Υιοθετώντας συμφιλιωτικό τόνο καθώς ανακήρυσσε τη νίκη του στις τρεις από τις έξι πολιτείες όπου διεξήχθησαν εσωκομματικές ψηφοφορίες χθες, ο Τζο Μπάντεν τόνισε ότι θέλει «να ευχαριστήσει τον Μπέρνι Σάντερς και τους υποστηρικτές του για την ακούραστη ενέργειά τους και το πάθος τους».

Πρόσθεσε πως «έχουμε τον ίδιο στόχο και μαζί θα νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ», κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Φιλαδέλφεια.

Και ο Άντριου Γιανγκ τάχθηκε υπέρ του Τζο Μπάιντεν

Ο Άντριου Γιανγκ, ως τον περασμένο μήνα ο μοναδικός ασιατικής καταγωγής αμερικανός υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών ώστε να είναι ο υποψήφιος της παράταξης για την προεδρία στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, τάχθηκε χθες Τρίτη υπέρ του Τζο Μπάιντεν στη συνεχιζόμενη εσωκομματική διαδικασία.

«Πρέπει να αρχίσουμε να κάνουμε πολιτική δουλειά όπως αυτή που ενεργοποίησε τους πολίτες που πήγαν και ψήφισαν τον Ντόναλντ Τραμπ, που ενεργοποίησε τον κόσμο να πάει να ψηφίσει τον Μπέρνι Σάντερς», έκρινε ο Γιανγκ, επιχειρηματίας, 41 ετών, το τελευταίο διάστημα τακτικός σχολιαστής του CNN, τοποθετούμενος κατά τη διάρκεια εκπομπής του σταθμού.

«Πιστεύω ότι ο Τζο είναι ανοικτός σε αυτό το μήνυμα», πρόσθεσε ο Γιανγκ, αποκαλώντας τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ «πατριώτη δημόσιο λειτουργό» και «ακέραιο άνθρωπο».

Πληροφορίες από AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

Ο Μπάιντεν θα είναι ο αντίπαλος του Τραμπ: Μεγάλες νίκες στο Μίσιγκαν, στο Μισισιπή και στο Μιζούρι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: