Ο Πρόεδρος Τραμπ είπε στον Πρωθυπουργό να επιβάλει την ελληνική νομοθεσία στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία

File Photo: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Α) συνομιλεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ (Donald Trump) (Δ), σε συνάντηση που είχαν στον Λευκό Οίκο, στην Ουάσινγκτον, την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε, με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο ενημέρωσε για την κατάσταση στα ελληνο-τουρκικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα.

Ο κος Μητσοτάκης τόνισε το αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας μας να υπερασπιστεί τα σύνορα της, συμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Πρόεδρος Τράμπ από την πλευρά του αναγνώρισε το δικαίωμα της Ελλάδος να επιβάλει την νομοθεσία της στα σύνορα της.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνομιλία έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να εξηγήσει στον Αμερικανό πρόεδρο την πραγματική κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, και όχι τα fake news της τουρκικής κυβέρνησης.

Σημειώνουμε ότι ο Λευκός Οίκος αναμένεται να εκδόσει ανακοίνωση αργότερα για το περιεχόμενο της συνομιλίας των δύο ηγετών.

ΕΔΩ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

Πλήρη στήριξη της Αυστρίας στην Ελλάδα, δια στόματος Κουρτς, Βαν ντερ Μπέλεν και Σάλενμπεργκ

Έκτακτη συνάντηση Δένδια με τον Schallenberg για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: