Ο Σοϊλού απειλεί με κατάσχεση εργοστάσια που παράγουν μάσκες: Επιδρομές σε αποθήκες & παζάρια για καλή τιμή

File photo: Με μάσκες σε υπαίθρια αγορά της Κωνσταντινούπολης. EPA/ERDEM SAHIN




Οι Τουρκικές αρχές θα καταστήσουν τα εργοστάσια επιχειρήσεων που παράγουν προστατευτικές μάσκες, αν δεν συμφωνούν μέχρι σήμερα να πωλούν τα προϊόντα τους στην κυβέρνηση, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σόιλο δήλωσε, καθώς η Αγκυρα προσπαθεί να περιορίσει την έκρηξη του κορώναϊου στη χώρα.

Ο απολογισμός των νεκρών από τον ιό στην Τουρκία αυξήθηκε κατά 9 και έφθασε χθες, την Κυριακή στις 30, με 1.256 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Χθες το πρωί οι αρχές πραγματοποίησαν ταυτόχρονα επιθέσεις σε αποθήκες όλων των παραγωγών μάσκων προστασίας στην Τουρκία για να απαιτήσουν από αυτούς να υπογράψουν συμβόλαια με το υπουργείο Υγείας και να σταματήσουν να δημιουργούν αποθέματα από μάσκες, δήλωσε ο Σόλο, σύμφωνα με το περιοδικό Χουιέτ.

  • “Τους προειδοποίησαμε και θα μπορούσαμε να υπογράψουμε συμβόλαια με το υπουργείο Υγείας μέχρι τις 20:00. Διαφορετικά, έχουμε και άλλες εξουσίες και δεν θα το κάνουμε ποτέ να το χρησιμοποιήσουμε”, δήλωσε ο Σοΐλου.

Θα αγοράσουμε αυτά (τα μάσκες) και σε καλή τιμή “, δήλωσε. “Μάρτυρας μας ο Θεός, έχουν 10-12 ώρες, αλλιώς θα κατασχέσουν τα εργοστάσια τους το κύμα”.

Ο Σόιλου δήλωσε επίσης ότι 10.750 άτομα βρίσκονται σε καραντίνα στην Τουρκία και πρόσθεσαν ότι όσοι δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς θα τιμωρούνται με ποινές.

Με πληροφορίες από την Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Άγκυρα, Τουρκία

Οι Γερμανοί τραγούδησαν «Bella Ciao» στις ταράτσες σε ένδειξη αλληλεγγύης στην Ιταλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: