Ο Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε Πάλμερ και Πάιατ για τις ενέργειες της Τουρκίας στο προσφυγικό

O υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε με τον Αμερικανό αναπληρωτή υφυπουργό Εξωτερικών επί Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών θεμάτων Μάθιου Πάλμερ, με συμμετοχή του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρυ Πάιατ. Φωτογραφία ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ, STR




Για «τη μαζική και οργανωμένη μετακίνηση πληθυσμών στα σύνορά μας, με όρους πραγματικής εισβολής, που συνιστά αποσταθεροποιητική ενέργεια και υβριδική απειλή εναντίον της χώρας μας με υποκίνηση της Τουρκίας»

ενημέρωσε εκτενώς τον αναπληρωτή υφυπουργό Εξωτερικών επί ευρωπαϊκών και ευρασιατικών θεμάτων Μάθιου Πάλμερ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά τη μεταξύ τους συνάντηση στην Αθήνα.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επικεντρώθηκε στην πίεση που υφίστανται τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τις αυξανόμενες ροές από την Τουρκία, μεταναστών τρίτων χωρών, που δεν προέρχονται από τη Συρία επαναλαμβάνοντας την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να διαφυλάξει τα σύνορά της, που αποτελούν εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ στον αμυντικό τομέα και αναδείχθηκε η ουσιαστική συνεισφορά της Ελλάδος στην προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ενίσχυση με 200 εκατ. ευρώ για έργα υποδομής σε νησιά και Έβρο από την ΕΚΤ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: