Ο παγκόσμιος διαδραστικός χάρτης του κορωναϊού: Σε πραγματικό χρόνο η εξέλιξη της πανδημίας

Ο παγκόσμιος διαδραστικός χάρτης που δημιούργησε το imedD Lab




Το iMEdD Lab δημιούργησε μια νέα διαδραστική εφαρμογή που ανανεώνεται ημερησίως με σκοπό την ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου για την εξάπλωση του Covid-19 στην Ελλάδα και στον κόσμο, με τη χρήση ενός απλού, εύχρηστου εργαλείου.

Η εφαρμογή αποτυπώνει σε χάρτη τη γεωγραφική κατανομή των καταγεγραμμένων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα μας και παγκοσμίως, ενώ παρουσιάζει συγκεντρωτικά τα στατιστικά στοιχεία, όπως αυτά γίνονται διαθέσιμα από τους επίσημους φορείς.

Με το σηματάκι πάνω αριστερά ο χρήστης μπορεί να εναλλάσσει τα δεδομένα μεταξύ της Ελλάδας και του κόσμου.

Τα δεδομένα που αφορούν στη γεωγραφική κατανομή των καταγεγραμμένων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ελλάδα συλλέγονται και εμπλουτίζονται διαρκώς από την ομάδα του iMEdD Lab: αποτελούν σύνθεση στοιχείων τα οποία ανακοινώνονται από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε ημερήσια βάση και διασταυρωμένων στοιχείων που προέρχονται από δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο. Οι σχετικοί αριθμοί και η αποτύπωσή τους βασίζονται σε όσα στοιχεία μας είναι γνωστά.

Τα δεδομένα που αφορούν στη γεωγραφική κατανομή των καταγεγραμμένων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στον υπόλοιπο κόσμο, συλλέγονται από την πλατφόρμα του Johns Hopkins Coronavirus Resource Center. Η δε χρήση των δεδομένων αυτών μπορεί να γίνει μόνο για εκπαιδευτικούς ή ερευνητικούς σκοπούς.

ΠΟΥ: Η πανδημία επιταχύνεται, πάνω από 350.000 κρούσματα παγκοσμίως, 15.436 θάνατοι

Κορωναϊός: Ισπανία & Γερμανία “βλέπουν” τα πρώτα δειλά σημάδια αισιοδοξίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: