Ο παγκόσμιος αθλητισμός σε καραντίνα: Ο κορωναϊός επέβαλε time out στις διοργανώσεις

File photo: Το πρώτο κρούσμα κορωναϊού σε παίκτη της μπασκετικής Ρεάλ έφερε και την διακοπή της Laligua. EPA/JUANJO MARTIN *** Local Caption *** 55902393




Η εξάπλωση του κορωναϊού έχει πλέον επηρεάσει καθοριστικά τις αθλητικές διοργανώσεις σ’ ολόκληρο τον κόσμο και, κυρίως, εκείνες που διεξάγονται παρουσία χιλιάδων θεατών και, πολύ περισσότερο, σε κλειστούς χώρους. Πλέον δεν διεξάγονται αγώνες ποδοσφαίρου ή μπάσκετ παρουσία θεατών άνω των 100 ατόμων, ενώ διακόπηκαν ορισμένα από τα σημαντικότερα πρωταθλήματα όπως το NBA στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο αθλητικός κόσμος “μετράει” τα πρώτα επιβεβαιωμένα του κρούσματα, με αποτέλεσμα μαζικούς ελέγχους σε Ομάδες [όπως η ποδοσφαιρική και μπασκετική Ρεάλ]. Στην Ιταλία, όπου πλέον σχεδόν τίποτε δεν λειτουργεί, όλα και περισσότερα προβλήματα στη διεξαγωγή των αθλητικών διοργανώσεων σε όλον τον κόσμο, αλλά και στην Ελλάδα.

Η πρώτη μεγάλη διοργάνωση που ματαιώθηκε είναι αυτή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου, που ήταν προγραμματισμένο να γίνει στη Νανζίνγκ της Κίνας από 13 έως 15 Μαρτίου.

Ο κορωναϊός ανέβαλε όλα τα παιχνίδια του World League στο πόλο για τον μήνα Μάρτιο. Έτσι δεν θα διεξαχθεί στις 17 Μαρτίου ο αγώνας Γαλλίας – Ελλάδας για την Β’ φάση του World League Ανδρών, καθώς επίσης και ο αγώνας Ολλανδίας – Ελλάδας στις 24 Μαρτίου, για τα προκριματικά του World League Γυναικών.

Μπάσκετ

H Euroleague ανακοίνωσε την αναστολή των αγώνων, μέχρι νεοτέρας για προληπτικούς λόγους υγείας, όπως έκανε γνωστό μέσω του twitter.

Μετά το ΝΒΑ ανακοινώθηκε η διακοπή και του πρωταθλήματος G-League, όπου αγωνίζεται ο Κώστας Αντετοκούνμπο με τους Σάουθ Μπέι Λέικερς (θυγατρική των Λέικερς).

Λίγο νωρίτερα σήμερα,  το ΝΒΑ διακόπηκε επειδή ο Γάλλος σέντερ των Γιούτα Τζαζ, Ρούντι Γκομπέρ βρέθηκε θετικός σε εξέταση για κορωνα;ϊό.

Ποδόσφαιρο

Αγγλία: Ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους, πίσω από κλειστές πόρτες, θα είναι ένα από τα μέτρα, που σύμφωνα με τους Times, θα ανακοινώσει σήμερα ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, μετά την εξάπλωση του κορωναϊού (460 κρούσματα και 8 θάνατοι έως χθες στη Βρετανία).

Εκτός από τους αγώνες χωρίς θεατές θα απαγορευτεί στις παμπ η μετάδοσή τους.

 

Ισπανία: Η LaLiga διακόπτεται. Μετά την ανακοίνωση πως έχει προβληθεί από κορωναϊό μέλος της ομάδας μπάσκετ της Ρεάλ Μαδρίτης, αναγκάζοντας να τεθεί σε καραντίνα και η ομάδα ποδοσφαίρου, διακόπτεται τουλάχιστον για τις δύο επόμενες αγωνιστικές το πρωτάθλημα.

Η LaLiga θεωρεί ότι υπάρχουν ήδη οι συνθήκες για να προχωρήσει η επόμενη φάση του πρωτοκόλλου δράσης κατά του COVID- 19 Συνεπώς, σύμφωνα με τα μέτρα που έχουν θεσπιστεί θα αναστείλει το πρωτάθλημα τουλάχιστον τις επόμενες δύο αγωνιστικές.

Η εν λόγω απόφαση θα επανεκτιμηθεί μετά την ολοκλήρωση της απομόνωσης που έχει οριστεί, καθώς και εξαιτίας άλλων πιθανών καταστάσεων που ενδέχεται να προκύψουν.

Η απόφαση ακολουθεί εκείνη της ομοσπονδίας να αναστείλει τις επόμενες δύο αγωνιστικές όλα τα μη επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Ιταλία

Ο αμυντικός της Γιουβέντους Ντανιέλε Ρουγκάνι προσβλήθηκε από τον κορωναϊό. Ο ποδοσφαιριστής της πρωταθλήτριας Ιταλίας είναι ο πρώτος παίκτης που μολύνθηκε στη Serie A, μετά από τις περιπτώσεις στη Serie C, στην Πιανέζε και τη Ρέτζιο Αουντάτσε.

Η ανακοίνωση της Γιουβέντους αναφέρει: «Ο ποδοσφαιριστής Ντανιέλε Ρουγκάνι βρέθηκε θετικός στον Coronavirus-COVID-19 και είναι προς το παρόν ασυμπτωματικός. Ο ποδοσφαιρικός όμιλος της Γιουβέντους ενεργοποιεί σήμερα όλες τις διαδικασίες απομόνωσης που απαιτούνται από το νόμο, συμπεριλαμβανομένης της καταγραφής εκείνων που είχαν επαφές μαζί του.»

Euro 2020

Οπως έγινε σήμερα γνωστό, η UEFA εξετάζει το ενδεχόμενο αναβολής της διοργάνωσης του Euro 2020 κατά ένα έτος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Κατέβασε τα ρολά και το ΝΒΑ για τον κοροναϊό: Ένας μπασκετμπολίστας των Utah Jazz θύμα της επιδημίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: