Ο Μακρόν προτρέπει Τουρκία και Ρωσία να συμφωνήσουν στην εφαρμογή μιας εκεχειρίας στη Συρία

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. EPA, LEGNAN KOULA




Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν προέτρεψε τους ομολόγους του της Ρωσίας και της Τουρκίας σήμερα να σταματήσουν τις εχθροπραξίες στη Συρία και να συμφωνήσουν σε μια σταθερή εκεχειρία, έγινε γνωστό από το γραφείο του.

Ο Μακρόν είπε στους ηγέτες της Ρωσίας και της Τουρκίας, σε ξεχωριστές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που είχαν, ότι “ανησυχεί βαθιά για την ανθρωπιστική καταστροφή που εκτυλίσσεται” και έχει προκαλέσει η επίθεση του συριακού καθεστώτος και των συμμάχων του στην επαρχία της Ιντλίμπ.

“Ο πρόεδρος της Γαλλίας επισήμανε ότι είναι αναγκαία η άμεση διακοπή των εχθροπραξιών και ζήτησε από τη Ρωσία και την Τουρκία να εγκαθιδρύσουν μια διαρκή και επαληθεύσιμη εκεχειρία, όπως δεσμεύτηκαν στη Γαλλία και τη Γερμανία στη Σύνοδο της Κωνσταντινούπολης το φθινόπωρο του 2018” τονίζεται στην ανακοίνωση του προεδρικού γραφείου.

Ο Μακρόν εξέφρασε, επίσης, την αλληλεγγύη του προς την Τουρκία για τους πρόσφατους θανάτους των στρατιωτών της στη Συρία και προέτρεψε την Τουρκία να συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση στο θέμα των μεταναστευτικών ροών.

Με πληροφορίες από Reuters, Anadolu via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

 

Είκοσι έξι στρατιώτες του συριακού στρατού σκοτώθηκαν σε πλήγματα τουρκικών drone στο Ιντλίμπ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: