Ο κορωναϊός θα «χτυπήσει» και Το Άγιο Φως: Σκέψεις να μη μεταφερθεί φέτος στην Ελλάδα

Πιστοί προσπαθούν να ανάψουν την λαμπάδα του με το Άγιο Φως, στο Μετόχι του Πανάγιου Τάφου στην Πλάκα, Μεγ. Σάββατο 15 Απριλίου 2017. Το Άγιο Φως μεταφέρθηκε από τα Ιεροσόλυμα με κυβενρητικό αεροσκάφος και έγινε δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές




Οι συνέπειες της πανδημίας των κορωναϊού είναι τελικά και… καθολικές και ορθόδοξες. Μετά την απόφαση της Αγίας Έδρας στο Βατικανό να μην παραστούν πιστοί στις λειτουργίες για το Πάσχα των Καθολικών, όλα δείχνουν ότι έρχεται και η δική μας η ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που καταγράφει ο ΒΗΜΑτοδότης είναι εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί η ειδική πτήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους για τη μεταφορά από τον Πανάγιο Τάφο του Αγίου Φωτός.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η τελική απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί, αλλά οι πάντες στην κυβέρνηση (και όχι στην Εκκλησία) προσανατολίζονται στο γεγονός ότι αφού το Πάσχα εφέτος θα γίνει μακριά από εκκλησίες και οι Αγιοι Τόποι είναι στα σημεία αναφοράς του κορωναϊού, η ειδική πτήση του πρωθυπουργικού Εμπραέρ δεν πρόκειται να γίνει, ούτε βεβαίως η υποδοχή του Αγίου Φωτός με τιμές αρχηγού κράτους.

HJ με πληροφορίες από ΒΗΜΑτοδότη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: