Ο κορωναϊός έπληξε και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Σε αυτοπεριορισμό ο Σασόλι

File Photo: Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι. EPA,DIMITRIS TOSIDIS
Σε αυτοπεριορισμό στο σπίτι του στις Βρυξέλλες, μπαίνει για 14 μέρες ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σασόλι.

Όπως ανακοίνωσε, “αποφάσισα μετά την επίσκεψη στην Ιταλία το τελευταίο Σαββατοκύριακο, ως προληπτικό μέτρο, να ακολουθήσω τα αναφερόμενα μέτρα και να ασκήσω τα καθήκοντα ως εκ της θέσης μου ως Προέδρου από το σπίτι μου στις Βρυξέλλες, για τις 14 ημέρες που ορίζει το πρωτόκολλο για την υγεία”.

Αναλυτικά, σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε ο Πρόεδρος Σασσόλι αναφέρει ότι “με βάση την τελευταία κατάσταση στην Ιταλία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επικαιροποίησε τα μέτρα για την προστασία της υγείας, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη νομοθετική και δημοσιονομική εργασία και ότι τα εσωτερικά όργανα του Κοινοβουλίου μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν”.

“Αυτό θα εξασφαλίσει επίσης ότι το Κοινοβούλιο θα μπορέσει να ψηφίσει τα επόμενα βήματα για την αντιμετώπιση του COVID-19”, αναφέρει.

“Οι νέες συστάσεις που εισήγαγε η ιταλική κυβέρνηση επεκτείνουν την προστατευόμενη περιοχή σε ολόκληρη την εθνική επικράτεια. Αυτό θα έχει σημαντικές συνέπειες για τη συμπεριφορά των Ιταλών βουλευτών”, αναφέρει. “Ο COVID-19 υποχρεώνει όλους να είναι υπεύθυνοι και να είναι προσεκτικοί. Είναι μια λεπτή στιγμή για όλους μας”, σημειώνει ο Ντ. Σασόλι. “Το Κοινοβούλιο θα συνεχίσει να εργάζεται για την άσκηση των καθηκόντων του. Κανένας ιός δεν εμποδίζει τη δημοκρατία”, καταλήγει.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίoυ
Βέλγιο/Βρυξέλλες

“Πηγαίνετε στους αρρώστους”, το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου προς τους ιερείς

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal