Ο Κλίντον υποστηρίζει ότι η «ανάρμοστη σχέση» με τη Μόνικα Λεβίνσκι ήταν το… αγχολυτικό του

File photo: O τέως Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον. EPA, Thais Llorca




Ο Μπιλ Κλίντον, μιλώντας σε ντοκιμαντέρ με θέμα την σύζυγό του, Χίλαρι, δήλωσε πως αισθάνεται «απαίσια» που η σχέση σημάδεψε την ζωή της Μόνικα Λεβίνσκι, αποκαλύπτοντας πως η σχέση του μαζί της ήταν ένα από τα πράγματα που έκανε «για να διαχειριστεί την πίεση, τις απογοητεύσεις, το άγχος και τους φόβους του».

Το  ντοκιμαντέρ «Hillary» σε επεισόδια συνολικής διάρκειας τεσσάρων ωρών,  αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ζωής της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, από τα φοιτητικά της χρόνια μέχρι την εκλογική αναμέτρησή της με τον Τραμπ το 2016, οπότε και ηττήθηκε.

Ένα  από τα επεισόδια εστιάζει στην παράνομη σχέση του Μπιλ Κλίντον το 1995-1996 με την τότε ασκούμενη του Λευκού Οίκου, Μόνικα Λεβίνσκι – σχέση που είχε προκαλέσει παγκόσμιο σοκ και οδήγησε τελικά στην παραπομπή του τότε προέδρου το 1998.

Σε αυτό το επεισόδιο, η Χίλαρι περιγράφει πόσο «συντετριμμένη» ένιωθε εκείνη την περίοδο, αλλά υπερασπίζεται την απόφασή της να παραμείνει με τον σύζυγό της.

Όπως λέει ο Κλίντον, απ’ την πλευρά του, την  εποχή που γνώρισε την Λεβίνσκι η πίεση του προεδρικού αξιώματος τον είχε κάνει να νοιώθει «σαν πυγμάχος μετά από 30 γύρους».

  • «Σκέφτηκα πως θα ήταν κάτι που θα μπορούσε να με κάνει να ξεχαστώ για λίγο», ανέφερε.

Όταν έμαθε πως επρόκειτο να αποκαλυφθεί τη σχέση  του με την Λεβίνσκι, ο Μπιλ Κλίντον λέει πως ξύπνησε την Χίλαρι για να την ειδοποιήσει.

«Πήγα και κάθισα στο κρεβάτι και της μίλησα. Της είπα ακριβώς τι είχε συμβεί, πότε συνέβη. Είπα πως νιώθω απαίσια, δεν είχα καμία δικαιολογία, ήταν απαράδεκτο αυτό που είχα κάνει», λέει στην κάμερα.

«Πληγώθηκα πάρα πολύ. Ήταν απαίσιο», λέει απ’ την πλευρά της η Χίλαρι, που μετά τον έπεισε να μιλήσει επίσης στην κόρη τους, Τσέλσι.

Όπως εξηγεί στο ντοκιμαντέρ ο Κλίντον, το να παραδεχτεί την αλήθεια μπροστά στην 18χρονη κόρη του ήταν ακόμα πιο δύσκολο από το να μιλήσει στην Χίλαρι, και χαρακτηρίζει την εμπειρία φρικτή.

Ερωτηθείς γιατί επέλεξε να ρισκάρει την οικογένεια, τον γάμο του και το αξίωμά του έχοντας σεξουαλικές επαφές με την Λεβίνσκι, απάντησε ότι δεν σκεφτόταν τίποτε από όλα αυτά όταν έκανε ό,τι έκανε.

«Ό,τι έκανα ήταν λάθος. Ένιωθα απαίσια που την πλήγωνα… αλλά όλοι φέρνουμε τις αποσκευές μας στη ζωή και μερικές φορές κάνουμε πράγματα που δεν πρέπει», λέει εμφανώς συγκινημένος ο Μπιλ Κλίντον. «Αυτό που έκανα ήταν απαίσιο», προσθέτει.

Στο ντοκιμαντέρ ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ζητά επίσης συγγνώμη από την Μόνικα Λεβίνσκι, λέγοντας ότι αισθάνεται φρικτά που η ζωή της σημαδεύτηκε από τη σχέση τους, κάτι που ο ίδιος χαρακτηρίζει άδικο.

Ωστόσο επισημαίνει ότι, όταν βλέπει κάποιος ότι τα πράγματα δεν επιστρέφουν στο φυσιολογικό με τα χρόνια, «πρέπει να αποφασίσει αυτός πώς ορίζει το φυσιολογικό», υποδηλώνοντας ότι η πρώην ερωμένη του πρέπει να το ξεπεράσει και να προχωρήσει παρακάτω με τη ζωή της.

 

Πηγή: The Daily Mail

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: