O Ηantavirus ΔΕΝ μεταδίδεται εύκολα μεταξύ ανθρώπων, δηλώνει ο καθηγητής κ. Ηλίας Μόσιαλος

FILE PHOTO: Ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος. Φωτογραφία via Facebook, @ΗλίαςΜόσιαλος




Ας σταματήσουν κάποιοι να σπέρνουν τον πανικό χωρίς λόγο για το θάνατο Κινέζου από Hantavirus. Έχει πάνω από 11,000 προωθήσεις η επισυναπτόμενη ανάρτηση από το hellas journal (ΕΔΩ).

Τα παραπάνω δήλωσε ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο Imperial College London, κ. Ηλίας Μόσιαλος, αναφερόμενος σε ανάρτηση της ιστοσελίδας μας. Και φιλοξενούμε τη δήλωση του με χαρά καθότι πρόκειται για σοβαρό άνθρωπο και επιστήμονα. Όμως, αν διάβαζε όλο το κείμενο ίσως να μην χρειαζόταν να κάνει καν τη δήλωση του… Διότι τονίζεται στο κείμενο ότι ο συγκεκριμένος ιός δεν μεταφέρεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Σύμφωνα με τον Έλληνα καθηγητή:

“Παρότι ο Ηantavirus αναφέρεται σε μια επικίνδυνη οικογένεια ιών, δεν είναι συγκρίσιμος με τον κορωνοϊο και δεν είναι τόσο επικίνδυνος.

Ο Hantavirus δεν είναι νέος ιός, είναι γνωστός εδώ και δεκαετίες και ενδεχομένως ενεργός για ακόμα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Δεν μεταδίδεται εύκολα μεταξύ ανθρώπων, κολλάει μόνο με την κατάποση και βρώση των σωματικών υγρών ποντικών ή αρουραίων, και είμαστε πολύ καλύτερα εξοπλισμένοι για να τον αντιμετωπίσουμε, συμπεριλαμβανομένης της κατοχής εμβολίων.

Τα ψεύτικα μηνύματα φαίνεται να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον φόβο των ανθρώπων, εν μέσω κρίσης κορωνοϊού, για να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να μοιράζονται ακόμα πιο ανησυχητικές πληροφορίες, και είναι πιθανό να προκαλέσουν περιττό άγχος στους ανθρώπους που ήδη ανησυχούν για τις πανδημίες”.

ΜΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΜΟΝΟ: Στην είδηση που δημοσιεύσαμε αναφέραμε σε δύο περιπτώσεις ότι σύμφωνα με το αμερικανικό CDC ο ιός δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Οι πρώτες εικόνες του κορωναϊού μέσα από το μικροσκόπιο των ειδικών επιστημόνων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: