Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί την τραγωδία της Συρίας ως πεδίο διαπραγμάτευσης, λέει ο Ανδρουλάκης

Ο Ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλάκης.. ΑΠΕ ΜΠΕ, STR




«Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί την τραγωδία της Συρίας και τον πόνο χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών ως πεδίο διαπραγμάτευσης», τόνισε ο ευρωβουλετής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη συζήτηση για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέκρινε την πρακτική ανακοινώσεων Τούρκων αξιωματούχων με ψευδή στοιχεία και γεγονότα, και υπογράμμισε ότι ακριβώς αυτή η στάση καταδεικνύει και «το πολιτικό αδιέξοδο που τους οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια».

«Η Ελλάδα κάνει το καθήκον της και προστατεύει τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης», διατηρώντας «ακέραιη της Ζώνη Σένγκεν», κάτι, που, όπως είπε, «οφείλουμε να το κάνουμε με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε, επίσης, ότι η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη βοήθεια από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς και ότι προσφυγική – μεταναστευτική κρίση δεν υπάρχει μόνο στον Έβρο.

«Φαίνεται να ξεχνάτε πολλοί εδώ μέσα -κυρίως από τα δεξιά έδρανα- ότι υπάρχουν 40.000 πρόσφυγες και μετανάστες εγκλοβισμένοι στο βορειοανατολικό Αιγαίο», είπε και, καταλήγοντας, πρόσθεσε: «Αποδείξτε, λοιπόν, την αλληλευγγύη σας όχι μόνο στο πώς η Ελλάδα θα περιφρουρήσει τα σύνορά της, αλλά πώς θα υπάρχει πρόγραμμα μετεγκατάστασης για φύγουν από την Ελλάδα προς τα κράτη μέλη και πώς θα αναθεωρήσουμε, με έναν δίκαιο τρόπο το Δουβλίνου, ώστε να ην σηκώνουν το βάρος οι πρώτες χώρες εισόδου».

Mε πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Καταδίκη της Άγκυρας και αναθεώρηση της Συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας ζητά η Βόζεμπεργκ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: