Ο Μπάιντεν τα έβαλε με εργάτη που τον κατηγόρησε ότι θέλει να καταργήσει την οπλοκατοχή

File Photo: Ο Τζο Μπάιντεν. EPA, CJ GUNTHER




Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, που διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τα έβαλε με έναν εργάτη που τον κατηγόρησε ότι θέλει να καταργήσει το δικαίωμα των Αμερικανών στην οπλοκατοχή, κατά τη διάρκεια μιας τεταμένης αντιπαράθεσης.

Στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του και ενόψει των προκριματικών σε έξι Πολιτείες ο Μπάιντεν επισκέφθηκε σήμερα ένα εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat Chrysler στο Ντιτρόιτ, στην Πολιτεία του Μίσιγκαν. Ενώ ήταν περιστοιχισμένος από εργάτες που φορούσαν κίτρινα κράνη και γιλέκα, ένας από αυτούς άρχισε να τον κατηγορεί, όπως δείχνουν τα βίντεο που ανάρτησαν οι δημοσιογράφοι οι οποίοι ήταν παρόντες στο επεισόδιο.

«Επιδιώκετε ενεργά να περιορίσετε τα δικαιώματα της δεύτερης τροπολογίας», ακούγεται να λέει ο εργάτης, αναφερόμενος στο άρθρο του Συντάγματος που εγγυάται το δικαίωμα των Αμερικανών στην οπλοκατοχή.

«Λες βλακείες», του απαντά ξερά ο Μπάιντεν. «Στηρίζω τη δεύτερη τροπολογία».

Ο εργάτης ωστόσο επέμεινε και υποστήριξε ότι υπάρχει ένα βίντεο στο οποίο ο Μπάιντεν λέει ότι «θέλει να πάρει τα όπλα από τους Αμερικανούς».

«Δεν το είπα αυτό! Δεν το έχω πει αυτό!» διαμαρτυρήθηκε ο πρώην αντιπρόεδρος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπάιντεν χάνει την ψυχραιμία του μιλώντας με ψηφοφόρους. Τον περασμένο Δεκέμβριο αποκάλεσε «παλιοψεύτη» έναν άνδρα που τον κατηγόρησε ότι «έστειλε» τον γιο του στην Ουκρανία για να διευκολύνει την «πρόσβαση» του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στη χώρα αυτή. Τον Φεβρουάριο αποκάλεσε «σκυλομούρα ψεύτρα» μια νεαρή γυναίκα η οποία τον ρώτησε για την ήττα του στις προκριματικές της Αϊόβα. Ο Μπάινεν έχει χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν αυτήν την έκφραση, υποστηρίζοντας ότι την έχει ακούσει σε μια ταινία.

Με πληροφορίες από AFP via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

 

Άρχισαν να αποσύρονται σήμερα τα αμερικανικά στρατεύματα από το Αφγανιστάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: