Νέες αντιδράσεις στα κατεχόμενα για τα κλειστά οδοφράγματα: Τα μέτρα που λαμβάνουν

File Photo: Μέτρα και αντιδράσεις στην τ/κ πλευρά για τον κορωνοϊό. ΚΥΠΕ – Yeni Duzen | Cenk Mutluya




Εκτός από την απαγόρευση εισόδου πολιτών από 5 χώρες στο ψευδοκράτος, το ψευτο-«υπουργείο παιδείας και πολιτισμού» ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την συμμετοχή Τουρκοκυπρίων σε αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στο εξωτερικό, ως ένα μέτρο αποτροπής της εξάπλωσης του κορωνοϊού στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με την Κίπρις, το ψευτο-«υπουργείο παιδείας» αποφάσισε μέχρι το τέλος Απριλίου να μην ταξιδέψουν στο εξωτερικό για να συμμετέχουν σε οποιεσδήποτε εκδηλώσεις, μαθητικές, αθλητικές ή πολιτιστικές, μαθητές και εκπαιδευτικοί. Επίσης ακυρώνει διοργανώσεις στα κατεχόμενα που είχαν συμμετοχή και ομάδων από το εξωτερικό.

  • Στο μεταξύ, σε δηλώσεις της για την συνεδρίαση της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία, η τ/κ συντονίστρια των Επιτροπών, Μελτέμ Ονουρκάν Σαμανί ανέφερε ότι συζητήθηκε η απόφαση για το κλείσιμο των 4 οδοφραγμάτων κατά την χθεσινή, τρίτη συνάντηση των μελών.

Αξιολογήθηκαν, είπε, οι πληροφορίες και τα στοιχεία που αφορούν τις εξελίξεις γύρω από τον κορωνοϊό τόσο διεθνώς, όσο και στην Κύπρο, από ειδικούς.

  • Σύμφωνα με την κ. Σαμανί, τα τ/κ μέλη της Επιτροπής ανέφεραν στην συνάντηση ότι δεν άλλαξε κάτι σχετικά με τα δεδομένα που είχαν μπροστά τους στις άλλες δύο συνεδρίες, 3 και 20 Φεβρουαρίου, όταν συμφώνησαν από κοινού ότι έπρεπε να αυξηθούν οι έλεγχοι στις εισόδους στο νησί από αέρος και θάλασσας και δεν χρειαζόταν κανένα μέτρο επί του παρόντος στα σημεία διέλευσης στην ξηρά.

Υπό το φως αυτών, πρόσθεσε, τα Τ/κ μέλη αμφισβήτησαν την απόφαση για το κλείσιμο οδοφραγμάτων λέγοντας ότι ήταν μονομερής και δεν έλαβε την ομόφωνη άποψη των ειδικών της Τεχνικής Επιτροπής. Εξέφρασαν επίσης τη θέση ότι εφόσον δεν υπάρχουν νέες εξελίξεις σε σχέση με τις αποφάσεις που είχε πάρει η Επιτροπή στην προηγούμενη συνεδρία της, οι Τουρκοκύπριοι δεν θεωρούν απαραίτητο να λάβουν οποιαδήποτε μέτρα στα σημεία διέλευσης.

Σύμφωνα με την κ. Σαμανί, την ώρα που οι απευθείας πτήσεις από την Ιταλία στην «νότια» Κύπρο συνεχίζονται, δεν είναι πειστικό το επιχείρημα ότι η απόφαση για κλείσιμο των 4 οδοφραγμάτων λήφθηκε ως μέτρο αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Επικοινωνία Προέδρου Αναστασιάδη με τον κατοχικό Ακιντζί για το μεταναστευτικό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: