Νέα συγκέντρωση Τουρκοκυπρίων στο οδόφραγμα της Λήδρας: Κάλεσμα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στους διαδηλωτές [video]

Αν και η ΟΥΝΦΙΚΥΠ υποστηρίζει το δικαίωμα σε ειρηνικές διαδηλώσεις, οι μη εξουσιοδοτημένες δραστηριότητες στη νεκρή ζώνη απαγορεύονται αυστηρά, λέει. Φιλελεύθερος




Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο οδόφραγμα της Λήδρας πραγματοποιούν αυτή την ώρα Τουρκοκύπριοι, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει τέσσερα οδοφράγματα λόγω κορωνοϊού.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (πέραν των 50 μελών της δύναμης, ανάμεσά τους και μέλη της ΜΜΑΔ) αλλά και μέλη της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ούτως ώστε να ελέγξουν την κατάσταση, μετά και τα επεισόδια του περασμένου Σαββάτου.

Πριν από λίγη ώρα προκλήθηκε ένταση στην περιοχή, καθώς Τουρκοκύπριοι προσπάθησαν να «σπάσουν» τον κλοιό μελών του ΟΗΕ, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Βίντεο που δημοσιοποίησε, πάντως, η Haber Kibris, δείχνει ένταση μεταξύ των κατοχικών αρχών και των δυνάμεων των Ηνωμένων Εθνών:

Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ καλεί διαδηλωτές να απόσχουν από ενέργειες που διαταράσσουν τη δημόσια τάξη

Μη εξουσιοδοτημένες δραστηριότητες στη νεκρή ζώνη απαγορεύονται αυστηρά, λέει η ΟΥΝΦΙΚΥΠ, η οποία καλεί τους διαδηλωτές να απόσχουν από οποιεσδήποτε ενέργειες διαταράσσουν τη δημόσια τάξη.

Ενόψει της νέας εκδήλωσης διαμαρτυρίας στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας, τη Δευτέρα, ο Εκπρόσωπος της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Αλίμ Σιντίκ δήλωσε ότι η ασφάλεια των πολιτών είναι η πιο σημαντική μας προτεραιότητα.

Αν και η ΟΥΝΦΙΚΥΠ υποστηρίζει το δικαίωμα σε ειρηνικές διαδηλώσεις, οι μη εξουσιοδοτημένες δραστηριότητες στη νεκρή ζώνη απαγορεύονται αυστηρά, λέει.

«Καλούμε όλους τους διαδηλωτές να απόσχουν από οποιεσδήποτε ενέργειες οι οποίες διαταράσσουν τη δημόσια τάξη» προσθέτει ο κ. Σιντίκ.

Λέει τέλος ότι “η ειρηνευτική δύναμη έχει ενισχύσει την παρουσία της επί του εδάφους και συντονίζει τις ενέργειές της στενά με τις δύο πλευρές για τη διατήρηση της ειρήνης”.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Φιλελεύθερος

Η κυβέρνηση αποφασίζει για τα οδοφράγματα: Εντός της ημέρας τα αποτελέσματα για τα ύποπτα κρούσματα κορωναϊού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: