Τραυματίστηκε αστυνομικός: Επεισόδια στο φυλάκιο στις Καστανιές του Έβρου με χημικά και πετροπόλεμο (video)

Ένταση και σήμερα μεταξύ αστυνομίας και μεταναστών, στη συνοριακή γραμμή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, λόγω του κλεισίματος των συνόρων μετά την απόφαση της Άγκυρας να μην εμποδίζει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να κατευθύνονται προς την Ευρώπη. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ




Χρήση χημικών από πλευράς αστυνομικών γίνεται αυτή την ώρα ως απάντηση στον πετροπόλεμο που δέχονται από πλευράς των συγκεντρωμένων προσφύγων και μεταναστών στο τελωνείο των Καστανεών.

Στον χώρο έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και στρατός, όπως αναφέρει η Ν. Καραθάνου, απεσταλμένη του ΑΠΕ-ΜΠΕ στις Καστανιές Έβρου.

Οι πρόσφυγες – μετανάστες επιτίθενται εκσφενδονίζοντας πέτρες και ξύλα κατά των παρατεταγμένων δυνάμεων που προσπαθούν να τους απωθήσουν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα του στρατού και της αστυνομίας έχουν υποστεί φθορές από τον πετροπόλεμο. Στην επιχείρηση αναχαίτισης οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν και όχημα ρίψης νερού.

Σύμφωνα με κυβερνητική ενημέρωση:

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων αποτροπής εισόδου παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα, στις Καστανιές Έβρου, άνδρας της Ελληνικής Αστυνομίας τραυματίστηκε στο πρόσωπο από πέτρα που εκσφενδονίστηκε από την άλλη πλευρά.

Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου για τις πρώτες βοήθειες. Ο αστυνομικός είναι καλά στην υγεία του και παρά τον τραυματισμό του ζήτησε σύντομα να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Πολίτες εμποδίζουν την αποβίβαση προσφύγων στη Λέσβο: Μπλόκα και στους δρόμους για Μόρια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: