Νέα επεισόδια στις Καστανιές: Ομάδες μεταναστών επιτίθενται στις ελληνικές δυνάμεις [videos]

Επεισόδια στις Καστανιές το απόγευμα της Πέμπτης. Photo via Youtube




Νέος γύρος επεισοδίων ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης στις Καστανιές. Σε ένα σχεδόν γνώριμο σκηνικό ομάδες περίπου χιλίων μεταναστών στο έδαφος της Τουρκίας, επιτέθηκαν προς τις ελληνικές δυνάμεις.

Η επίθεση μάλιστα ήταν ταυτόχρονη από δύο σημεία. Η μία μέσα από το δάσος και η δεύτερη από σημείο νότια του φράχτη.

Οι Έλληνες αστυνομικοί, αλλά και οι δυνάμεις του στρατού απέτρεψαν για άλλη μια φορά την παράνομη είσοδο των μεταναστών στην Ελλάδα.

Μάλιστα, “διαβάστηκε” αρκετά νωρίς η πρόθεση της τουρκικής Jadarma να καθοδηγήσει σε δύο διαφορετικά σημεία τις ελληνικές δυνάμεις φρούρησης, ώστε να τις αποσπάσει, γεγονός που για την ελληνική πλευρά σήμαινε ενίσχυση των δυνάμεων.

Το αποτέλεσμα ήταν να αναχαιτιστούν οι δύο επιθέσεις κατά τέτοιον τρόπο, ώστε και οι δύο ομάδες να καθηλωθούν σε τέτοιο σημείο και να μην μπορούν να ανασυνταχθούν, τουλάχιστον για την ώρα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, περίπου 500 λαθρομετανάστες επιχείρησαν να περάσουν με αυτοσχέδιες ξύλινες σκάλες που είχαν επάνω τους κουβέρτες, πάνω από τον φράχτη στο δάσος των Καστανεών και να βρεθούν στο ελληνικό έδαφος.

HJ

Ολονύκτιος αγώνας αποτροπής στην οριογραμμή του Έβρου: Ομαδικές επιθετικές κινήσεις προς τις ελληνικές δυνάμεις με την υποστήριξη της τουρκικής Jadarma

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: