Νάοι θάνατοι και νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κίνα και τη Νότια Κορέα: Κτυπήθηκε και η Ταϊλάνδη

File Photo: Ενισχύεται η ικανότητα εξάπλωσης του ιού, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας. EPA, WU HONG




Δεκαπέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό καταγράφηκαν ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στην ηπειρωτική Κίνα, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας, αριθμός μειωμένος από τα 24 κρούσματα που εντοπίζονταν μία ημέρα νωρίτερα.

Ο εντοπισμός των νέων κρουσμάτων αυξάνει το σύνολο των ανθρώπων οι οποίοι έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 στους 80.793.

Η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε επίσης ότι κατέγραψε 11 νέους θανάτους εξαιτίας της ασθένειας COVID-19, γεγονός που αύξησε τον απολογισμό των θυμάτων του κοροναϊού στα 3.169.

Οι δέκα από τους θανάτους καταγράφηκαν από τις κινεζικές υγειονομικές αρχές στην επαρχία Χουμπέι, το επίκεντρο της κρίσης. Οι επτά από τους ασθενείς υπέκυψαν στην Ουχάν, πρωτεύουσα της επαρχίας και εστία της επιδημίας.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Έξι νέοι θάνατοι και 114 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό καταγράφηκαν στη Νότια Κορέα, ανακοίνωσαν σήμερα τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

Πλέον το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 ανέρχεται σε 7.869 και οι ασθενείς οι οποίοι υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19 ανέρχεται σε 66, κατά τις νοτιοκορεάτικες υγειονομικές αρχές, που ερευνούν και αποπειρώνται να περιορίσουν νέες εστίες μόλυνσης, συμπεριλαμβανομένου ενός call centre στη Σεούλ, την πρωτεύουσα της χώρας.

11 νέα κρούσματα στην Ταϊλάνδη, 70 συνολικά

Οι υγειονομικές αρχές της Ταϊλάνδης ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέγραψαν άλλα 11 κρούσματα του κορονοϊού, γεγονός που αυξάνει το σύνολο των ανθρώπων οι οποίοι έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 στους 70.

Όλοι οι νέοι ασθενείς είχαν βγει και μοιραστεί ποτά, εξήγησαν οι υγειονομικές αρχές, προσθέτοντας πως τη μόλυνσή τους προκάλεσε πρόσωπο από το Χονγκ Κονγκ που έκανε τουρισμό στην Ταϊλάνδη.

Το πρόσωπο αυτό «επέστρεψε ήδη» στο Χονγκ Κονγκ· «οι 11 μολυσμένοι είναι όλοι Ταϊλανδοί», δήλωσε αξιωματούχος της διεύθυνσης μολυσματικών ασθενειών.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων έπειτα από εβδομάδες στην Ταϊλάνδη, μια από τις πρώτες χώρες εκτός ηπειρωτικής Κίνας όπου επιβεβαιώθηκαν κρούσματα του κορονοϊού που πλέον χαρακτηρίζεται «πανδημία».

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πεκίνο, China – Μπανγκόκ, Thailand

Στους 827 οι νεκροί στην Ιταλία: Επιπλήξεις μοιράζει η αστυνομία σε θερμόαιμους και θεριακλήδες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: