Να παράγουν μάσκες και αναπνευστήρες ζητεί από τις αυτοκινηματοβιομηχανίες η Γερμανία

O επικεφαλής της Volkswagen Χέρμπερτ Ντις δήλωσε πως η εταιρεία του ήδη άρχισε την προετοιμασία παραγωγής ιατρικού εξοπλισμού στα εργοστάσιά της στην Κίνα. EPA, JASON SZENES




Η γερμανική κυβέρνηση απηύθυνε έκκληση στην εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία να εξετάσει το ενδεχόμενο παραγωγής ιατρικού εξοπλισμού όπως μάσκες και αναπνευστήρες, προκειμένου να συμβάλλει στη μάχη κατά της διάδοσης του κορωναϊού.

Το αίτημα αποτελεί μέρος των ευρύτερων προσπαθειών των γερμανικών αρχών ώστε να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις σε κρίσιμης σημασίας ιατρικό εξοπλισμό.

“Είναι απόφαση που θα λάβουν οι εταιρείες. Οι εταιρείες θα πρέπει να λάβουν την απόφαση μόνες τους” δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών.

Εκπρόσωπος της  Volkswagen AG δήλωσε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες με τις αρχές και έχει ήδη συγκροτήσει μια διεθνή επιτροπή η οποία εξετάζει τις εναλλακτικές. Παρότι ο ιατρικός εξοπλισμός είναι κάτι νέο για την εταιρεία, θα μπορούσε ωστόσο να ξεκινήσει την παραγωγή του αμέσως μόλις λάβει την αναγκαία πληροφόρηση, είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος.

Η Volkswagen έχει πάνω από 125 βιομηχανικούς εκτυπωτές 3-D οι οποίοι μέχρι σήμερα έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή συστατικών τμημάτων για πρωτότυπα οχημάτων, εξήγησε ο εκπρόσωπος.

Mε πληροφορίες από Bloomberg

Αγορές πανικού και κλείσιμο συνόρων φέρνουν πληθωρισμό στα τρόφιμα, λένε οι αναλυτές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: