Μείωση 50% στις αποδοχές του για να ανακάμψει η Χαρτς, λόγω κορωναϊού, πήρε ο αρχηγός της

Ο Νέισμιθ είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που παίρνει μια τέτοιου είδους πρωτοβουλία. ΑΠΕ-ΜΠΕ




Μία απόφαση που ίσως σημαδέψει το ποδόσφαιρο την εποχή του κορονοϊού, πήρε ο αρχηγός της Χαρτς, Στιβεν Νέισμιθ. Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της προέδρου του συλλόγου για περικοπές, ανακοίνωσε πως αποδέχεται μείωση 50% ώστε να βοηθήσει την ομάδα του να ανακάμψει.

Ο Νέισμιθ είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που παίρνει μια τέτοιου είδους πρωτοβουλία.

Φυσικά προηγήθηκε ο προπονητής του, Ντάνιελ Στέντελ, ο οποίος προθυμοποιήθηκε να εργαστεί με ελάχιστα χρήματα (ζήτησε μόνο να καλύπτουν την ασφάλεια και τα έξοδά του), όμως οι προπονητές έρχονται και παρέρχονται. Η περίπτωση του αρχηγού είναι διαφορετική και δεν αποκλείεται να αξιοποιηθεί ως παράδειγμα για τις -αναπόφευκτες- περικοπές που επιφέρει η τεράστια απώλεια εσόδων από τη διακοπή όλων των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων.

  • Σε μία δραματική έκκληση προς όλα τα στελέχη της Χαρτς, η ιδιοκτήτρια του συλλόγου, Αν Μπάτζ, ζήτησε απ΄όλους να δεχθούν μεγάλες μειώσεις στις αποδοχές τους. Μόνο έτσι θα μπορέσει να επιβιώσει το club του Εδιμβούργου. Σύμφωνα με την Μπατζ, μόνο για τον Απρίλιο υπάρχει απώλεια εσόδων 1.000.000 λιρών (1.085.000 ευρώ) από τα εντός έδρας ματς πρωταθλήματος και τον ημιτελικό κυπέλλου με τη Χιμπέρνιαν. Φυσικά κανείς δεν έχει υπολογίσει ακόμα το «ψαλίδι» που είναι δεδομένο πως θα υπάρξει όσον αφορά τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τους χορηγούς ή το εμπορικό τμήμα.

«Στέφτηκα πολύ σοβαρά, όπως όλοι οι συμπαίκτες μου, το ενδεχόμενο μείωσης 50% του μισθού μου για να βοηθήσω το σύλλογο να προστατεύσει όσο περισσότερες θέσες εργασίες μπορεί, σ΄αυτήν την περίοδο αβεβαιότητας. Το συζήτησα εκτεταμένα με την οικογένειά μας και πιστεύουμε ότι σε αυτή τη μακρά καριέρα, το ποδόσφαιρο μας φέρθηκε πολύ καλά. Συνεπώς, προσωπικά αισθάνομαι πως και μπορώ και θα δεχθώ τη μείωση. Ελπίζω ότι με τον τρόπο αυτό θα συνεισφέρω στην επιβίωση του συλλόγου και στην διασφάλιση θέσεων εργασίας, ιδιαίτερα των χαμηλόμισθων καθώς και εκείνων που δυσκολεύονται περισσότερο σ΄αυτή τη δύσκολη περίοδο» είπε ο 33χρονος Νέισμιθ, με σπουδαία καριέρα στη Ρέιντζερς και την Έβερτον, πριν επιστρέψει στη Σκωτία και τη Χαρτς το 2017.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Γλασκώβη, Βρετανία

Εξαιρετική πρωτοβουλία από τον κεντρικό αμυντικό της Τότεναμ: Δωρίζει τάμπλετς σε ασθενείς του κορωναϊού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: