Μέτρα για ανάκαμψη του εξαγωγικού εμπορίου και των ξένων επενδύσεων αναζητεί το Πεκίνο

File Photo: Super market ΤEPA/WU HONG




Το Πεκίνο θα εργαστεί για μειώσει την αρνητική λίστα των ξένων επενδύσεων, αλλά και να ενθαρρύνει τους οικονομικούς οργανισμούς να αυξήσουν τα δάνεια εξαγωγικού εμπορίου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της επιδημικής εξάπλωσης του κορωνοϊού, αλλά και διατηρήσουν τη σταθερή πρόοδο του εξαγωγικού εμπορίου και των επενδύσεων.

Ουσιαστικές προετοιμασίες θα γίνουν για την έκθεση εισαγωγών-εξαγωγών (Canton Fair) που θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη.

Η οικονομική υποστήριξη του εξαγωγικού εμπορίου και των ξένων επενδύσεων αποφασίστηκε σε χθεσινή σύσκεψη του κρατικού συμβουλίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λι Κετσιάνγκ.

Παράλληλα η Επιτροπή για την Εθνική Ανάπτυξη και τις Μεταρρυθμίσεις παρότρυνε τους οικονομικούς φορείς της κινεζικής οικονομίας, σε όλα τα επίπεδα να εργαστούν για την αποκατάσταση των ξένων επενδύσεων, αλλά και τη σταθερότητα της ροής των ξένων επενδυτικών κεφαλαίων στην κινεζική οικονομία.

Οι αρμόδιες αρχές για την ανάπτυξη και τις μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τις εταιρίες που χρηματοδοτούνται από ξένα κεφάλαια και να τις βοηθήσουν να επιλύσουν τις δυσκολίες που έχουν στην αποκατάσταση της λειτουργίας τους, σύμφωνα με οδηγίες που έδωσε η παραπάνω επιτροπή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Νέα υποχώρηση στις τιμές του πετρελαίου καταγράφεται στις ασιατικές αγορές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: