Μετά το χαρτί τουαλέτας και τα μακαρόνια άλλο ένα “θέμα” στην Ολλανδία: Ουρές για να αγοράσουν …μαριχουάνα!

File photo: Οι Ολλανδοί, είχαν σταθεί σε ουρές για την προμήθεια μαριχουάνας, όταν επίκειτο το κλείσιμο των coffee shops στην Ολλανδία, 15 Μαρτίου 2020. EPA, ROB ENGELAAR




Μετά το χαρτί τουαλέτας και τα μακαρόνια …η μαριχουάνα: οι Ολλανδοί καπνιστές κάνναβης έκαναν σήμερα ουρές μπροστά στα coffee shops για να κάνουν τις προμήθειές τους πριν από το κλείσιμο από απόψε στις 18.00 για την αντιμετώπιση της επιδημίας Covid-19.

Μαζί με τα coffee shops έκλεισαν τα σχολεία, τα μπαρ, τα εστιατόρια, οι οίκοι ανοχής.

«Δεν θα μπορούμε πια να αγοράσουμε χόρτο ίσως για τους επόμενους δύο μήνες. Αρα δεν θάναι κι΄άσχημα να έχουμε λίγο στο σπίτι», « Για την περίπτωση που θα πρέπει να περάσουμε εβδομάδες ή και μήνες στο σπίτι, δεν θα είχα αντίρρηση για λίγο χόρτο. Η καραντίνα μπορεί να διαρκέσει», έλεγαν οι άνθρωποι που έσπευσαν στις ουρές στο Αμστερνταμ και την Χάγη ειδοποιημένοι για τις κυβερνητικές ανακοινώσεις νωρίτερα το απόγευμα.

Αν και θεωρητικά παράνομες, η πώληση και η κατανάλωση 5 γραμμαρίων κάνναβης ανά άτομο στο μέγιστο είναι ανεκτά στην Ολλανδία από το 1976 στα coffee shops, ενώ η καλλιέργεια και η χονδρική πώληση παραμένουν απαγορευμένες και βρίσκονται στα χέρια του οργανωμένου εγκλήματος.

Πληροφορίες από AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Άμστερνταμ, Netherlands

Η πανδημία του κορωναϊού προκάλεσε μέχρι στιγμής 6.420 θανάτους παγκοσμίως: Περισσότερα από 163.930 τα κρούσματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: