Μετά την απογοητευτική “Σούπερ Τρίτη”: Η Ελίζαμπεθ Γουόρεν θα επανεκτιμήσει την υποψηφιότητά της

File photo: Η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Ελίζαμπεθ Γουώρεν. EPA, CJ GUNTHER




Η γερουσιαστής από τη Μασαχουσέτη Ελίζαμπεθ Γουόρεν θα “επανεκτιμήσει” την υποψηφιότητά της για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα στις εκλογές της “Σούπερ Τρίτης”, μετέδωσαν σήμερα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα το περιβάλλον της.

“Σαφώς είμαστε απογοητευμένοι και ανακοινώνουμε γρήγορα ότι η Ελίζαμπεθ θα μιλήσει στο επιτελείο για να επανεκτιμηθούν τα βήματα που θα ακολουθηθούν. Τώρα θα έχει τον χρόνο να σκεφθεί σωστά για να συνεχίσει αυτόν τον αγώνα”, ανακοίνωσε ο διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας της Γουόρεν, ο Ρότζερ Λάου, σύμφωνα με το δίκτυο NBC.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CBS επιβεβαίωσε την πληροφορία, επικαλούμενο συνεργάτη της υποψήφιας.

Η προοδευτική γερουσιαστής, το πρόγραμμα της οποίας μοιάζει με αυτό του Μπέρνι Σάντερς, γνώρισε μεγάλη ήττα χθες, στη μεγάλη εκλογική βραδιά κατά την οποία ψήφιζαν 14 πολιτείες. Σε καμιά από τις 14 πολιτείες δεν ήρθε πρώτη ή δεύτερη, συμπεριλαμβανομένης της γενέτειράς της Μασαχουσέτης, όπου κατέλαβε μόλις την τρίτη θέση.

Η μόνη υπολογίσιμη γυναικεία υποψηφιότητα μέχρι πριν τις χθεσινές εκλογές, η Γουόρεν πλέον δείχνει να έχει χάσει κάθε πιθανότητα να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ. Αν αποχωρήσει, το ερώτημα είναι ποιον υποψήφιο θα αποφασίσει να υποστηρίξει.

Ο Τζο Μπάιντεν, ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα, κέρδισε σε εννέα πολιτείες στην κούρσα για να αντιμετωπίσει τον Τραμπ τον Νοέμβριο.

Ο εσωκομματικός του αντίπαλος και ανεξάρτητος γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς επικράτησε σε τέσσερις πολιτείες, κυρίως στην Καλιφόρνια, την μεγαλύτερη όλων των πολιτειών, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αμερικανικών μέσων.

Πληροφορίες από AFP-Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

Οι ψηφοφόροι δίνουν χρήματα στον Μπάιντεν: Η εκστρατεία του έλαβε δωρεές ύψους 7,1 εκ. δολαρίων μέσα σε δύο ημέρες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: