Μερικοί στην Κύπρο δεν κατάλαβαν τι δημιούργησε η Τουρκία στον Έβρο: Συνεχίζουν να …μάχονται για “τουρκική λύση”

Το οδόφραγμα της Οδού Λήδρας παραμένει κλειστό για 7 ημέρες λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, Λευκωσία. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Λέμε μερικές φορές τη φράση «δεν έχει σωτηρία αυτός ο τόπος». Και συνήθως τη χρησιμοποιούμε όταν σηκώνουμε τα χέρια ψηλά στον ουρανό από απόγνωση… Ε, λοιπόν, πάει γάντι στην περίπτωση του κλεισίματος των οδοφραγμάτων στην «Γραμμή Αττίλα».

Θέλω να κάνω μία ειλικρινή, όπως πάντα, τοποθέτηση πριν προχωρήσω στην ανάλυση μου, επειδή πάντα θέλω να είμαι «εξηγημένος» με τους αναγνώστες, οι οποίοι με τιμούν διαβάζοντας τα γραφόμενά μου, ακόμα και αν διαφωνούν.

Δυστυχώς, ανάμεσα στους οπαδούς της «όποιας λύσης» στην Κύπρο έχει αναπτυχθεί μία εξτρεμιστική ομάδα, η οποία ξεκίνησε να βιαιοπραγεί. Εκεί που ησυχάσαμε από τους ψεκασμένους εθνικιστές, που αντί να συζητούν ξυλοκοπούν όποιο διαφωνεί μαζί τους, εμφανίστηκε αυτή η ομάδα της «όποιας λύσης» που μιμείται ακριβώς αυτούς: τους εθνικιστές.

Στο τέλος αποδεικνύεται ότι οι ακραίοι δεν έχουν καμία απολύτως διαφορά μεταξύ τους: Είναι το ίδιο ψεκασμένοι, είναι το ίδιο επικίνδυνοι, και πρέπει να αντιμετωπιστούν με τους όρους της Δημοκρατίας. Η οποία, έχει κανόνες, που περιλαμβάνουν και την παραδειγματική τιμωρία.

  • Η κυπριακή κυβέρνηση πήρε μία καλή απόφαση με αφορμή την έξαρση της επιδημίας του νέου κορωναϊού: Να κλείσει τα οδοφράγματα, διότι το κατοχικό καθεστώς δεν έχει κανένα μηχανισμό πρόληψης. Καλώς, λοιπόν, έπραξε η αρμόδια κυβέρνηση.
  • Την ίδια στιγμή, με σχέδιο της ισλαμικής Τουρκίας είχαν αρχίσει να καταφθάνουν στα οδοφράγματα από τη μεριά του παράνομου ψευδοκράτους, μετανάστες από διάφορα μέρη του κόσμου, που δήλωναν «πολιτικά κατατρεγμένοι».

Πολύ σωστά, η κυπριακή κυβέρνηση έπρεπε να αντιμετωπίσει και αυτή την πολύ δυσάρεστη κατάσταση, η οποία -όπως όλοι διαπιστώσαμε με την εισβολή στον Έβρο- βασίζεται σε ένα αισχρό σχέδιο της Τουρκίας να μετατρέψει τους άμοιρους μετανάστες και πρόσφυγες σε «πυρηνικά» όπλα.

Το θέμα της επιδημίας είναι πολύ πιο σοβαρό απ’ ότι νομίζουν κάποιοι ανόητοι ψεκασμένοι στην Κύπρο, που ανήκουν στην ευρύτερη Αριστερά, αλλά έχουν λατρεία για την «ιμπεριαλιστική» Αμερική και την αποικιοκρατική Βρετανία.

Αξίζει κάποτε κάποιος καλός ψυχολόγος να ερευνήσει αυτό το περίεργο φαινόμενο, που μπορεί να αποδειχθεί όχι τόσο περίεργο. Πολίτες στο νησί, που ανδρώθηκαν στο κομμουνιστικό (τρόπος του λέγειν) ΑΚΕΛ και στη σοσιαλιστική ΕΔΕΚ, να έχουν δεχθεί και να έχουν μετατραπεί σε αιχμή του δόρατος αποτυχημένων πολιτικών και στρατηγικών, που σαν νεολαίοι έβριζαν.

Κατέβαιναν και διαδήλωναν έξω από τις «πρεσβείες του θανάτου» και τώρα έχουν μετατραπεί σε απολογητές των πολιτικών και των στρατηγικών που έβριζαν. Όταν ένας άνθρωπος -ο οποιοσδήποτε άνθρωπος- αλλάζει τα πιστεύω του από τη μία στιγμή στην άλλη, και μάλιστα σε μεγάλη ηλικία είναι σοβαρό θέμα. Και δεν νομίζω ότι ούτε οι ίδιοι να διαφωνούν με αυτή τη θέση.

Εν πάση περιπτώσει… Κατέβηκαν στα οδοφράγματα τα μέλη της εξτρεμιστικής ομάδας που απαιτεί την «όποια λύση», και έφτασαν στο σημείο να βιαιοπραγήσουν και εναντίον εθνοφρουρών. Μέγα το ατόπημά των εξτρεμιστών και δεν έχουν την παραμικρή δικαιολογία. Να αποδεχθούν ότι έσφαλλαν, διαφορετικά -κατά την ταπεινή μου γνώμη- δεν έχουν καμία διαφορά από τους πραγματικούς εχθρούς της Κυπριακής Δημοκρατίας. Απολύτως καμία.

Προκαλούν την ίδια ζημιά όση και οι εθνικιστές. Προκαλούν την ίδια και περισσότερη ζημιά ακόμα και από τους καταχτητές. Και ας φωνάζουν με τις παρατηρήσεις αυτές. Είναι εικόνα και ομοίωση ο ένας για τον άλλο. Διότι το βασικό τους «προσόν» είναι το μίσος για τον άνθρωπο.

  • Είδα ξανά και ξανά το βίντεο με τον φαλακρό φανατικό κύριο να επιτίθεται στον νεαρό εθνοφρουρό. Και είπα: Δεν σκέφθηκε ο άθλιος ότι μπορεί στη θέση του στρατιώτη να ήταν το δικό του παιδί; Μα πόσο μίσος είχε μέσα τους για να το βγάλει στον εθνοφρουρό; Δεν ντρέπεται; Αλλά ποιος να χάσει την ντροπή για να την βρει ο εν λόγω παλληκαράς της φακής.

Δεν καταλαβαίνει και κάτι άλλο ο φαλακρός κύριος. Και αυτός και οι όμοιοί του δεν το υποψιάζονται καν… Μας απέδειξαν ότι το ενδιαφέρον τους για λύση υπέρ του κατακτητή είναι μεγαλύτερο και από τη διάσωση της Κυπριακής Δημοκρατίας, την οποία μισούν.

Τα ίδια δεν έκαναν και οι πραξικοπηματίες; Την Κυπριακή Δημοκρατία μισούσαν. Ήθελαν να την καταλύσουν. Να διαλύσουν το κυπριακό κράτος. Και αυτή η θέση είναι η τουρκική από το 1960 μέχρι σήμερα. Έχουν αποτύχει. Και θα συνεχίσουν να εισπράττουν αποτυχίες, φτάνει να αρνηθεί ο πρόεδρος Αναστασιάδης να υπογράψει την ελεεινή συμφωνία, που του έχουν βάλει στο τραπέζι οι Βρετανοί, ως κείμενο των Ηνωμένων Εθνών!

Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι η δύναμη που διατηρεί ζωντανό τον Ελληνισμό της Κύπρου. Θα μείνει όρθια, διότι οτιδήποτε άλλο συζητείται είναι μία καθαρά τουρκική λύση…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Οι ισλαμιστές της Άγκυρας -χωρίς τυμπανοκρουσίες είναι η αλήθεια- κάνουν εδώ και κάποιες εβδομάδες στο νησί, ότι επιχείρησαν να πράξουν βίαια στον Έβρο. Οι οπαδοί της “όποιας λύσης” είναι τόσο κουτοί που δεν μπορούν να αντιληφθούν το αυτονόητο: ότι με τις βιαιοπραγίες που διέπραξαν εξυπηρετούν τον Ταγίπ Ερντογάν και τις δυνάμεις του Αττίλα…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Ο Ερντογάν δημιουργεί κρίση, οι Ευρωπαίοι …βλέπουν, ο Τραμπ ίσως και να ενθαρρύνει, η Ελλάδα αντιστέκεται…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: