Με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη η πρώτη επικοινωνία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, η Πρόεδρος Σακελλαροπούλου βεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επιθυμία της να συνεχιστεί η μέχρι σήμερα αγαστή συνεργασία των δύο χωρών. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Την πρώτη της επικοινωνία, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, είχε σήμερα η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, η Πρόεδρος Σακελλαροπούλου βεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επιθυμία της να συνεχιστεί η μέχρι σήμερα αγαστή συνεργασία των δύο χωρών και εξέφρασε την αποφασιστικότητά της για στήριξη των αγώνων για επανένωση της Κύπρου και απαλλαγή από εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα τρίτων χωρών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη και ευχαρίστησε την Πρόεδρο Σακελλαροπούλου και της απεύθυνε πρόσκληση όπως, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, πραγματοποιήσει την πρώτη της επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, κάτι που η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας αποδέχθηκε με χαρά, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ωστόσο, τόνισε ότι η επίσκεψη δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί άμεσα, όπως θα επιθυμούσε, λόγω της κρίσης του κορoνοϊού.

Ευχαρίστησε, επίσης, τον κ. Αναστασιάδη για την αποστολή μηχανοκίνητης μονάδας στον Έβρο.

Δ.Κατσιμεντέ

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Ευρωπαϊκό όραμα και πατριωτισμός στην πρώτη ομιλία της νέας προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: