Με ΚΥΑ οι 28 δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας υπό τον έλεγχο του υπουργείου Μετανάστευσης

File Photo: Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Παναγιώτης Μηταράκης φθάνει στο Μέγαρο Μαξίμου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Η νομική οντότητα των 28 δομών φιλοξενίας αιτούντων άσυλο που ήδη λειτουργούν στην ηπειρωτική χώρα συνιστάται με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης και του υφυπουργού Οικονομικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, με την ενέργεια αυτή οι δομές περιέρχονται στο διοικητικό έλεγχο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και εντάσσονται στο οργανόγραμμά του ως περιφερειακές υπηρεσίες.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει προκήρυξη για την τοποθέτηση διοικητών σε αυτές τις δομές, καθώς και προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού το οποίο θα στελεχώσει τις 28 νέες περιφερειακές υπηρεσίες.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, αναφέρει σε δήλωσή του ότι στόχος του υπουργείου με τη θεσμοθέτηση των νέων νομικών οντοτήτων «είναι να βελτιώσει τη λειτουργία όλων των δομών, πολλές εκ των οποίων σήμερα λειτουργούν υπό την διοίκηση διεθνών οργανισμών ή ΜΚΟ».

Προσθέτει, εξάλλου, ότι το υπουργείο «επιδιώκει την εύρυθμη λειτουργία των δομών προς όφελος των διαμενόντων και των τοπικών κοινωνιών».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Εκκενώστε άμεσα τους προσφυγικούς καταυλισμούς στα νησιά λόγω κορωναϊού, λέει το Ευρωκοινοβούλιο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: