Ματαιώνονται μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις για την 25η Μαρτίου λόγω κορωναϊού

FILE PHOTO: Τμήματα μαθητών παρελαύνουν μπροστά από τους επίσημους AΠΕ – ΜΠΕ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ




Με δεδομένο ότι οι παρελάσεις αποτελούν μαζικές συναθροίσεις – έστω σε ανοιχτό χώρο – η απόφαση του υπουργείου Παιδείας είναι να ματαιωθούν όλες οι μαθητικές παρελάσεις για την 25η Μαρτίου.

Αυτό δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Skai, προσθέτοντας πως δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο παράτασης της διακοπής λειτουργίας των σχολείων και πέραν των ήδη ανακοινωθέντων 14 ημερών.

Παράλληλα, ο συντονισμός κεντρικής διοίκησης και περιφερειακής αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος του κορωναϊού απασχόλησε τη σύσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους περιφερειάρχες.

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτίμηση της κατάστασης σε κάθε περιφέρεια και αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, αλλά προς τιμήν της εθνικής επετείου να κατατεθούν στεφάνια από ολιγομελείς αντιπροσωπείες των τοπικών αρχών.

Δηλώσεις Μητσοτάκη

«Στη διάρκεια κρίσεων ακούγαμε παντού “πού είναι το κράτος”. Τώρα δεν το έχουμε ακούσει και πρέπει να κάνει ο καθένας ό,τι μπορεί για να μην το ακούσουμε. Το κράτος είμαστε όλοι εμείς και πρέπει να κάνουμε ο καθένας αυτό που του αναλογεί. Να βάλουμε όλοι πλάτη ώστε να περάσουμε αυτή την κρίση όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα», τόνισε ο πρωθυπουργός και ζήτησε να τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες που δίνονται από τον ΕΟΔΥ και να υπάρχει πλήρης συντονισμός με τα αρμόδια υπουργεία.

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο γγ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

 

Μέτρα για τον κορωναϊό ανακοίνωσε ο Πέτσας: Γονική “άδεια ειδικού σκοπού” [live]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: