Μάρτιν Μίλερ: Ποιος είναι ο νεοναζί που απείλησε τους Μυτιληνιούς με νέα Καλάβρυτα

Ο Μάρτιν Μίλλερ. Φωτογραφία ethnos.gr




Η παρουσία μιας ομάδας νεοναζί στη Λέσβο προκάλεσε αποτροπιασμό στους δημοκρατικούς κατοίκους του νησιού.

Καλυμμένοι με τον μανδύα του «δημοσιογράφου», οι ανεπιθύμητοι επισκέπτες επιχείρησαν να έρθουν σε επαφή με τα ακραία στοιχεία που δρουν εναντίον των προσφύγων και των μεταναστών και, όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με την οργή του πλήθους, απείλησαν με επανάληψη της σφαγής των Καλαβρύτων που διέπραξαν οι Ναζί το 1943.

Επικεφαλής της ομάδας των Γερμανών μελών του «Κινήματος Ταυτότητας» που βρίσκονται στη Λέσβο είναι ο Μάρτιν Μίλερ, ένα γνωστό μπουμπούκι της ακροδεξιάς, το οποίο έχει απασχολήσει πολλές φορές τις αρχές και τον τύπο με τη δράση του. Αν και μόλις 30 χρονών, ο Μίλερ είναι ο άνθρωπος που έχει γράψει τη… βίβλο του «Κινήματος Ταυτότητας» το «Kontrakultur», ένα βιβλίο που μπορεί να θεωρηθεί το νέο «Ο Αγών Μου» για τους πιο φανατικούς ακροδεξιούς του 21ου αιώνα.

Στις περισσότερες από 300 σελίδες του βιβλίου, ο Μίλερ αναλύει τη φιλοσοφία του κινήματος σε όλη την Ευρώπη, μιλάει για τον εξισλαμισμό της Ευρώπης και τους λευκούς που μπορεί να ηττηθούν όπως ηττήθηκαν οι Ινδιάνοι στην Αμερική, αποθεώνει τον Κόμη Δράκουλα επειδή παλούκωσε χιλιάδες Οθωμανούς και παραδέχεται ότι του αρέσουν τα πολεμοχαρή τραγούδια της νεολαίας του Χίτλερ.

Όπως αποδείχτηκε και από την εξόρμηση στη Λέσβο, ο Μίλερ δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα. Οργάνωσε από το μηδέν και χρηματοδότησε το ορμητήριο του «Κινήματος Ταυτότητας» στο Χάλε της Σαξονίας, μία περιοχή στην οποία η ακροδεξιά έχει μεγάλα ποσοστά, και επιδιώκει τη σύγκρουση κυρίως με τα αριστερά κινήματα της πόλης. Στο κτίριο που στεγάζεται, γίνεται η προπαγάνδα της οργάνωσης, με ιδιαίτερη στόχευση στους νέους. Στις συναντήσεις συμμετέχουν και μέλη του AfD, καθώς και εκπρόσωποι άλλων οργανώσεων της άκρας δεξιάς.

Πηγή: ethnos.gr

 

Νέα ένταση στις Καστανιές: Εκτοξεύονται χημικά από την τουρκική πλευρά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: