Μάχη των Ελληνοκυπρίων για μία θέση επιστροφής στα αεροπλάνα: Οι σημερινές αφίξεις

File Photo: Εσωτερικό αεροσκάφους. Φιλελεύθερος




Συνολικά 22 επιβατικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν χθες στο αεροδρόμιο Λάρνακας και άλλα οκτώ στο αεροδρόμιο Πάφου, τα περισσότερα έφτασαν άδεια ή με ελάχιστους επιβάτες για να επαναπατριστούν ξένοι και τουρίστες που ήταν στην Κύπρο.

Τα αεροσκάφη μετέφεραν προς την Κύπρο περίπου 400 πολίτες που είχαν εξασφαλίσει είτε βεβαιώσεις από πρεσβείες είτε ιατρικό πιστοποιητικό.

Όπως γράφει ο Φιλελεύθερος, από τους 400 αφιχθέντες επιβάτες, οι 118 επιβάτες και ένα βρέφος, έφτασαν με πτήση της Aegean από την Αθήνα. Πτήση από το Άμστερνταμ έφτασε με 43 επιβάτες, άλλη από τη Μάλτα έφτασε με μόλις τρεις επιβάτες και πτήση από το Κάιρο με 23 επιβάτες.
Στην πτήση από τη Μάλτα, είχε διαπιστωθεί ότι μία επιβάτης είχε υψηλό πυρετό, οπότε έγιναν διαδικασίες για την άμεση απομόνωσή της.

  • Σε όλες τις περιπτώσεις αφού εξετάστηκαν τα πιστοποιητικά δόθηκε έγκριση από το Κέντρο Διαχείρισης Επιχειρήσεων στη Λάρνακα και οι αφιχθέντες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία σε ξενοδοχεία απομόνωσης για χειρισμό από τις ιατρικές υπηρεσίες.
    Με τα ίδια αεροπλάνα αναχώρησαν προς τις χώρες τους και κυρίως προς Βρετανία, Ελλάδα, Αίγυπτο Ρωσία και Γερμανία περίπου 800 επιβάτες.

Να σημειωθεί ότι χθες προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας και πέντε φορτηγά αεροσκάφη, από Λιέγη, Μάαστριχτ και Αθήνα, που μετέφεραν προμήθειες στην Κύπρο και εξυπηρέτησαν εξαγωγές ευαίσθητων προϊόντων. Πέντε ήταν και τα ιδιωτικά τζετ που ήρθαν στην Κύπρο, κυρίως από και προς Βρετανία για μεταφορά προφανώς επιβατών που μπορούσαν να καλύψουν το ιδιαίτερα αυξημένο κόστος τέτοιων πτήσεων.

  • Κλειστό ουσιαστικά μετά το μεσημέρι χθες ήταν και το παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου, όπου προσγειώθηκαν και αναχώρησαν μόλις τέσσερις πτήσεις με επιβάτες μέχρι το μεσημέρι και μία το βράδυ. Νωρίς τα ξημερώματα καταγράφηκε μία πτήση ασθενοφόρου αεροπλάνου του υπουργείου Υγείας της Τουρκίας, ενώ η τελευταία προσγείωση ήταν από ελικόπτερο που έφτασε στο παράνομο αεροδρόμιο από το γεωτρύπανο Yavuz που πραγματοποιεί παράνομη γεώτρηση νότια της Κύπρου.

Για σήμερα, είναι προγραμματισμένες τέσσερις αφίξεις και έξι αναχωρήσεις από το αεροδρόμιο Λάρνακας και έξι αφίξεις και επτά αναχωρήσεις από το αεροδρόμιο Πάφου.

Από τις επτά πτήσεις στην Πάφο, οι έξι αφορούν αεροπλάνα από βρετανικά αεροδρόμια και ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος κατέβαλε χθες προσπάθειες ώστε οι πτήσεις αυτές να μεταφέρουν επιβάτες προς την Κύπρο και συγκεκριμένα Κύπριους που μπορούν να αφιχθούν αφού καλύπτουν τα κριτήρια που έθεσε η Κυβέρνηση.

Με πληροφορίες από Φιλελεύθερο

Με πνεύμα συνεργασίας η πολιτική ηγεσία, όχι προς το παρόν απαγόρευση κυκλοφορίας, δηλώνει ο Κούσιος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: