«Λουκέτο» σε όλες τις πλαζ βάζει η Αίγυπτος παρά τα 30ρια της θερμοκρασίας υπό τον φόβο του κορωναϊού

File Photo: Προληπτικά μέτρα κατά του κορωναϊού ανακοίνωσε το Κάιρο. KΥΠΕ




Η Αίγυπτος κλείνει από σήμερα όλες τις ακτές, τις παραλίες και πλαζ της, κατά μήκος της χώρας, αποτρέποντας όλους όσοι επιθυμούν να πάνε στη θάλασσα εν μέσω της παγκόσμιας επιδημίας του COVID-19.

Η απόφαση αυτή των αιγυπτιακών αρχών έρχεται μετά την αύξηση των θερμοκρασιών σε όλη τη χώρα, που αρχίζουν να προαναγγέλλουν την περίοδο του καλοκαιριού, καθώς σε πολλές περιοχές της ο υδράργυρος ξεπερνά ήδη κατά πολύ τους 30 βαθμούς Κελσίου κατά τις μεσημεριανές ώρες, όπου δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας, καθώς η απαγόρευση ισχύει από τις 7 μ.μ. μέχρι τις 6 π.μ.

Έτσι, στην Αλεξάνδρεια, ο Κυβερνήτης Μοχάμεντ Αλ Σερίφ αποφάσισε ήδη να κλείσει τις παραλίες της περιοχής.

Από την πλευρά του και ο Κυβερνήτης του Ν. Σινά, Χάλιντ Φούντα, εφάρμοσε την ίδια απόφαση, κλείνοντας όλες τις πλαζ σε όλη την περιφέρειά του, που διαθέτει ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα τουριστικά θέρετρα στον κόσμο, το Σαρμ ελ Σέιχ.

Παρόμοια απόφαση πήρε και ο Κυβερνήτης της Δαμιέττης Μάναλ Αλ Άουαντ για την τουριστική περιοχή Λέσαν.

Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η Αίγυπτος μετρά μέχρι σήμερα 30 νεκρούς και 536 κρούσματα από τον κορωνοϊό, παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη επιβληθεί ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της διάδοσης του COVID-19, με το κλείσιμο των σχολείων, των πανεπιστημίων, των τζαμιών, των εκκλησιών, των ξενοδοχείων σε όλες τις τουριστικές περιοχές, των εστιατορίων και καφέ, την αναστολή των διεθνών πτήσεων μέχρι τα μέσα Απριλίου και την επιβολή νυκτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Νικόλαος Κάτσικας
Κάιρο, Αίγυπτος

2.616 νεκροί από κορωναϊό το “καλύτερο” σενάριο για την Τουρκία: Πάνω από 184.000 το χειρότερο, σύμφωνα με έρευνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: