Κρούσμα κορωναϊού ανάμεσα σε δημοσιογράφους-ανταποκριτές στο Λευκό Οίκο: Κάλεσμα για εξετάσεις

Ανταποκρίτρια στο Λευκό Οίκο καθαρίζει τη θέση της πριν καθίσει για να παρακολουθήσει τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. ΕPA, Stefani Reynolds / POOL




Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου (WHCA), Jonathan Karl ανακοίνωσε στα μέλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τα εξής:

“Έχουμε ενημερωθεί ότι ένας από τους συναδέλφους μας είναι πιθανό κρούσμα COVID-19. Το άτομο αυτό ήταν στο Λευκό Οίκο στις 9, 11, 16 και 18 Μαρτίου.”

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών κάλεσε όλους τους δημοσιογράφους να μιλήσουν με τους προσωπικούς ιατρούς τους και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούνται σε αυτή την περίπτωση. Επίσης κάλεσε τους ανταποκριτές να μην πηγαίνουν καθόλου στο Λευκό Οίκο αν νιώθουν άρρωστοι.

Το γεγονός αυτό θέτει ερωτηματικά για το κατά πόσο είναι ασφαλείς οι καθημερινές συνεντεύξεις Τύπου στις οποίες συγκεντρώνονται δεκάδες δημοσιογράφοι και αξιωματούχοι της κυβέρνησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην ίδια αίθουσα.

Η Ένωση Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα αναβάλει και το Ετήσιο Δείπνο των Ανταποκριτών εν μέσω της νέας επιδημίας του κοροναϊού.

Το δείπνο αρχικά ήταν προγραμματισμένο για τις 25 Απριλίου. Θα πραγματοποιηθεί σε “εναλλακτική ημερομηνία”, σύμφωνα με ένα tweet από το WHCA.

Η κίνηση έρχεται καθώς οι υπάλληλοι της υγείας ενθαρρύνουν το κοινό να παραμείνει στα σπίτια και να ασκεί κοινωνική αποστασιοποίηση για να περιορίσει την εξάπλωση του κορωναϊού.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: