Κρατάμε γερά, ο Έβρος δεν πέφτει: Το μήνυμα του προέδρου των Συνοριοφυλάκων

File Photo: Μετανάστες στις Καστανιές του Έβρου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ
«Ο Έβρος δεν πέφτει με τίποτα, κρατάμε γερά» ήταν το μήνυμα του πρόεδρου των Συνοριοφυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντη Γιαλαμά. Χαρακτήρισε ήσυχη, μετά από τρία 24ωρα, τη νύχτα που πέρασε.

Στην οριογραμμή του Έβρου οι Σύροι πρόσφυγες είναι ελάχιστοι ή καθόλου, στα σύνορα έχουν μαζευτεί άτομα Αφγανικής, Πακιστανικής ή Σομαλικής υπηκοότητας τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς. «Πολύ λίγοι είναι οι πρόσφυγες με νόμιμα δικαιώματα» ανέφερε.

  • «Δίνουμε αγώνα να κρατήσουμε τα σύνορα μας ζωντανά με τους στρατιώτες και τους πολίτες… Υπάρχει ομοψυχία, μηνύματα συμπαράστασης… υπάρχει συγκινητική συμπαράσταση. Πρώτη φορά βλέπουμε τόσο κάλο συντονισμό με πολιτική και φυσική ηγεσία. Οι αξιωματικοί είναι μαζί μας στο πεδίο» επισήμανε.

«Το ηθικό μας είναι ακμαιότατο. Κάνουμε τιτάνια προσπάθεια να κρατήσουμε τα σύνορα, πρόκειται για 212 χλμ  οριογραμμή. Το Σαβατοκύριακο είχαμε 24.000 αποτροπές, κάναμε 200 συλλήψεις δικάζονται και θα κρατηθούν σε κέντρα κράτησης… αυτά που φωνάζαμε γίνονται πράξη».

Ο κ. Γιαλαμάς δήλωσε ότι οι Τούρκοι μεταφέρουν τους μετανάστες μέχρι τα αναχώματα με ταξί, λεωφορεία, στρατιωτικά οχήματα.

Πηγή: skai.gr

Στον Έβρο ο Πρωθυπουργός ενισχυμένος από την υποστήριξη του Προέδρου Τραμπ: Με τον Μισέλ και την Ούρσουλα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required