“Κοντόφθαλμοι εγωιστές”: Σκληρά λόγια από Σασόλι για τους αρνητές του κορωνο-ομόλογου

File photo: Οι χώρες πρέπει να μπορούν να δαπανήσουν ό, τι χρειάζονται να δαπανήσουν, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. EPA/OLIVIER HOSLET
“Ανέμενα μια ισχυρότερη ανάληψη ευθύνης από τους εθνικούς ηγέτες. Έχουμε τώρα δύο εβδομάδες να δουλέψουμε για να βρούμε νέες απαντήσεις, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ελπίζουμε ότι οι επιφυλάξεις κάποιων θα έχουν αρθεί”, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, σχετικά με το αποτέλεσμα της χθεσινής τηλεδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Όπως αναφέρει, “τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα αγωνίζονται για να υπερασπιστούν τους πολίτες μας, την υγεία μας και τη δημοκρατία μας, κανείς δεν μπορεί να βγει μόνος από αυτή την κατάσταση έκτακτης ανάγκης”.

“Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να αντικρούσουμε την κοντόφθαλμη και εγωιστικότητα ορισμένων κυβερνήσεων. Η Ευρώπη είναι κάτι περισσότερο από εθνικές κυβερνήσεις. Οι χώρες πρέπει να μπορούν να δαπανήσουν ό, τι χρειάζονται να δαπανήσουν. Για να γίνει αυτό, χρειαζόμαστε ένα κοινό εργαλείο για να εγγυηθούμε το χρέος”, σημειώνει.

“Οι κυβερνήσεις πρέπει να αναγνωρίσουν γρήγορα ότι η Ευρώπη που θα προκύψει από αυτή την κρίση δεν θα είναι η ίδια με αυτή που μπήκε. Αυτό εξακολουθεί να υποτιμάται. Τα θεσμικά όργανα της ΕΕ το έχουν καταλάβει και οι εθνικές κυβερνήσεις πρέπει να το αντιληφθούν”.

Με πληροφορίες από KYΠΕ/Αθανάσιος Αθανασίου/ΓΒΑ
Βρυξέλλες, Βέλγιο

“Αποκρουστική” η Ολλανδία και οι “σκληροί του Βορρά” λέει η Λισαβόνα: Ζητάνε έρευνα για τις χώρες της κρίσης

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal