Κλειστές έως τις 11 Απριλίου παραμένουν οι πύλες του Αγίου Όρους για τους προσκυνητές

File Photo: Το ‘Αγιο Όρος έχει κλείσει τις πύλες του από τις 19 Μαρτίου για τους προσκυνητές. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ , ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Παρατείνεται μέχρι και τις 11 Απριλίου η αναστολή εισόδου προσκυνητών στο ‘Αγιο Όρος, στo πλαίσιo των προληπτικών μέτρων για τον κορονοϊό.

Το ‘Αγιο Όρος έχει κλείσει τις πύλες του ήδη από τις 19 Μαρτίου για τους προσκυνητές, υλοποιώντας σχετική διυπουργική απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Υγείας.

Ο αναπληρωτής διοικητής Αρίστος Κασμίρογλου επέδωσε στην Ιερά Κοινότητα το σχετικό έγγραφο, ενώ νωρίτερα η Ιερά Κοινότητα, ανώτατο διοικητικό όργανο της μοναστικής πολιτείας, κατά τη συνεδρίαση της είχε συμπορευθεί με τη σχετική κυβερνητική απόφαση.

Λόγω της αναστολής εισόδου, δεν εκδίδονται από τα αρμόδια γραφεία στην Ουρανούπολη και την Θεσσαλονίκη άδειες εισόδου (διαμονητήρια), αλλά η διακίνηση προϊόντων προς και από τον ‘Αθω εξακολουθεί να πραγματοποιείται κανονικά.

Κανονικά εξακολουθούν να διεξάγονται στα είκοσι μοναστήρια και τα ακόμα περισσότερα κελιά, οι λατρευτικές διαδικασίες, χωρίς όμως κοσμικούς πιστούς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Πρώτος θάνατος από κορωναϊό στη Λέσβο: Εχασε τη μάχη 76χρονη που νοσηλευόταν από την Πέμπτη

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal