“Κλείνει” και η Κολομβία, σε πανεθνική καραντίνα τριών εβδομάδων: Πρώτος θάνατος στην Παραγουάη

FILE PHOTO: Χιλιάδες τα κρούσματα μόλυνσης και οι θάνατοι από τον κορονοϊό στην Κολομβία. Στο στιγμιότυπο γυναίκα με μάσκα στην Μπογκοτά. EPA, Mauricio Duenas Castaneda




Η Κολομβία θα επιβάλει πανεθνική καραντίνα από την Τρίτη το βράδυ, ανακοίνωσε αργά χθες Παρασκευή ο πρόεδρος Ιβάν Ντούκε, το πιο δραστικό μέτρο που εφαρμόζεται μέχρι στιγμής σε χώρα της Νότιας Αμερικής για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η καραντίνα θα διαρκέσει 19 ημέρες, έως τις 13 Απριλίου. Στην πρωτεύουσα Μπογκοτά ξεκίνησε από την Παρασκευή μια τετραήμερη άσκηση καραντίνας.

Στην χώρα έχουν καταγραφεί 158 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2.

Πρώτος θάνατος στην Παραγουάη εξαιτίας του ιού 

Η Παραγουάη ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο ενός ανθρώπου που είχε μολυνθεί από κορονοϊό, σε μια χώρα που έχει καταγράψει 18 κρούσματα της νόσου.

«Με λύπη ανακοινώνουμε το θάνατο ενός από τους ασθενείς μας λόγω του κορονοϊού. Είχε εισηχθεί στην μονάδα εντατικής θεραπείας πριν από λίγες ημέρες», τόνισε ο υπουργός Υγείας Χούλιο Μασολένι με tweet του.

Η Παραγουάη, που ανακοίνωσε στις 13 Μαρτίου την αναστολή των απευθείας πτήσεων με την Ευρώπη, έχει επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας καθημερινά από τις 20:00 το βράδυ μέχρι τις 04:00 τα ξημερώματα. Σχολεία και πανεπιστήμια της χώρας είναι κλειστά και οι πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις απαγορεύονται.

Πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπογοτά, Colombia – Ασουνσιόν, Paraguay

Θαύμα! Τρίτη μέρα χωρίς κρούσματα η ηπειρωτική Κίνα: 147 νέα κρούσματα στη Νότια Κορέα, στα 8.799 το σύνολο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: