Κερδισμένη η κυβέρνηση από τη διαχείριση της πανδημίας, δείχνει δημοσκόπηση της Opinion Poll

Εικονογράφηση: mohamed Hassan via pixabay.com




Σημαντικά κέρδη φέρεται να αποκομίζει η κυβέρνηση από την τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τις συνέπειες της πανδημίας του κορωναϊού covid-19, σύμφωνα με μέτρηση της εταιρείας Opinion Poll.

Σε ποσοστό 85%, οι ερωτηθέντες εμφανίζονται από πολύ έως αρκετά ικανοποιημένοι από τις αποφάσεις που έχει λάβει η κυβέρνηση για να σταματήσει την διασπορά του κορωναϊού.

Μεταξύ των θετικών απαντήσεων συμπεριλαμβάνεται το 79,2% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, το 86,2% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ αλλά ακόμα και το 47,4% όσων ψήφισαν ΚΚΕ.

Ταυτόχρονα, το 95,7% δηλώνει ότι συμφωνεί με την απαγόρευση της κυκλοφορίας, οι 9 στους 10 συμφωνούν με το κλείσιμο των εκκλησιών, το 93% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο από την καθημερινή ενημέρωση από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, το 75% χαρακτηρίζει θετικό το μέτρο της άδειας “ειδικού σκοπού” ενώ το 52,5% συμφωνεί με τις οικονομικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου μεγαλώνει σε σχέση με προηγούμενες μετρήσεις. Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 40% έναντι 20,2% της αξιωματικής αντιπολίτευσης (διαφορά 19,8%). Ακολουθούν ΚΚΕ 5,5%, ΚΙΝΑΛ 5%, Ελληνική Λύση 4,5%, ΜΕΡΑ25 2%, Άλλο κόμμα 2%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 15,8%.

Θετικά απαντούν οι ερωτηθέντες και για την στάση που κράτησε η κυβέρνηση απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα στον Έβρο. Οι 8 στους 10 συμφωνούν με την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τα σύνορα στις Καστανιές απαγορεύοντας την παράνομη είσοδο στους μετανάστες. Στα αξιοσημείωτα είναι πως με το συγκεκριμένο μέτρο συμφωνεί και το 72,7% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή thetoc.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: