Και καταδρομείς στον Έβρο: Δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων σε θέσεις μάχης στα σύνορα με την Τουρκία (videos)

Το απόγευμα της Κυριακής σημειώθηκε νέος γύρος επεισοδίων ανάμεσα σε πρόσφυγες, μετανάστες και αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ




Μετά και την απόφαση του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ανοίξει τα σύνορα προς την Ευρώπη για πρόσφυγες και μετανάστες, εξελίσσονται δραματικές σκηνές τις τελευταίες ώρες στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Όπως δείχνει βίντεο που δημοσιεύουμε, εστάλησαν στον Έβρο δυνάμεις Ελλήνων καταδρομέων για να υπερασπιστούν την ελληνική κυριαρχία.

Το απόγευμα της Κυριακής σημειώθηκε νέος γύρος επεισοδίων ανάμεσα σε πρόσφυγες, μετανάστες και αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στηρίζονται σε αυτή την προσπάθειά τους από τους Τούρκους.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο πρόσωπο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Την ίδια ώρα βίντεο ντοκουμέντο από το σημείο δείχνει δακρυγόνα να εκσφενδονίζονται από Τούρκους που βρίσκονται στην τουρκική πλευρά προς τους Ελληνες αστυνομικούς.

Συνεχίζει να παραμένει τεταμένη η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο καθώς χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στην περιοχή Καστανιές με την προσδοκία να περάσουν στην ελληνική πλευρά.

Την ίδια ώρα οι ελληνικές Αρχές ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας, με διμοιρίες των ΜΑΤ από Αθήνα και Θεσσαλονίκη να μεταφέρονται στην περιοχή. Συνολικά, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, έχουν γίνει 136 συλλήψεις ατόμων που εισήλθαν χωρίς χαρτιά στην ελληνική πλευρά.

Ωστόσο, παρά τα συνεχώς ενισχυόμενα μέτρα ασφαλείας, ομάδες ατόμων επιχείρησαν, νωρίς το απόγευμα, να παραβιάσουν τα συρματοπλέγματα με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και οι δυνάμεις φρούρησης να “απαντήσουν” με δακρυγόνα στις πέτρες, τα ξύλα και τα χημικά, που έρχονταν από απέναντι.

Παράλληλα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε, το βράδυ του Σαββάτου, νέο γύρο τηλεφωνικών επαφών με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε με τους εκπροσώπους της Ε.Ε. τρόπους με τους οποίους η Frontex μπορεί να συμβάλει στην προστασία των ελληνικών συνόρων που είναι και εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα το Σάββατο, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών από τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ.

Νέο μήνυμα της Ελλάδας με sms σε αυτούς που μας στέλνει ο Ταγίπ: Κανείς δεν μπορεί να διασχίσει τα ελληνικά σύνορα (video)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: