Κάτω από το μηδέν οι θερμοκρασίες στα ορεινά και ημιορεινά το πρωί της Τρίτης: Ήλιος σε όλη τη χώρα [χάρτες]

Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας την Τετάρτη. Photo via Facebook, @meteo




Πολύ χαμηλές ελάχιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν σήμερα το πρωί σε πολλές ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ελλάδας.

Σε αρκετές από αυτές το θερμόμετρο έπεσε αρκετά κάτω από το μηδέν, με «πρωταθλητή» το Μαυρολιθάρι Φωκίδας (-9,7 βαθμοί Κελσίου).

Ακολούθησαν Βλάστη Κοζάνης (-9,7), Μεσόβουνο Κοζάνης (-7,2), Κοιλάδα Κοζάνης (-6,6) και Αγία Κυριακή Ιωαννίνων (-6,2), σύμφωνα με τα στοιχεία του δικτύου των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Παράλληλα, πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι πνέουν στο Αιγαίο. Χαρακτηριστικότερο είναι το παράδειγμα της Παξιμάδας Καρύστου όπου καταγράφηκε ριπή 130 χλμ/ώρα, ενώ ακολούθησαν Πόρτο Τήνου (130 χλμ.ώρα), Λέντας Ηρακλείου (114 χλμ/ώρα), Σχοινούσα (106 χλμ/ ώρα), Πλακιάς Ρεθύμνου (105 χλμ/ώρα) και Σίφνος (103 χλμ/ώρα).

Καλοκαιρία αναμένεται την Τρίτη 17 Μαρτίου 2020. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο με σταδιακή εξασθένηση.

Πιο αναλυτικά:

Ηλιοφάνεια αναμένεται σε όλη τη χώρα με τοπικές μόνο νεφώσεις κατά περιόδους.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -3 έως 10 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 0 έως 13, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα από 2 έως 14, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 15, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 4 έως 11, στην Κρήτη από 8 έως 15 και στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 6 έως 12 (στη Ρόδο τοπικά έως 14).

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά στον Πατραϊκό έως 6 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ με εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ από το απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ, όμως από το πρωί έως το απόγευμα θα γίνουν νότιοι έως δυτικοί έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/meteo
Αθήνα, Ελλάδα
ΠΔΡ

Πλαφόν στους καλεσμένους και στους πολιτικούς γάμους: Δεν ακυρώνουν την τελετή τα ζευγάρια στη Θεσσαλονίκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: