Κατεβάζουν ρολά τα καταστήματα της Apple ανά τον κόσμο – εκτός Κίνας – λόγω κορωναϊού

Υπάλληλος ενημερώνει καταναλωτές ότι το κατάστημα της Apple “θα παραμείνει κλειστό”. Βερολίνο, Γερμανία. EPA/HAYOUNG JEON
Η εταιρεία Apple ανακοίνωσε ότι θα κλείσει όλα τα καταστήματά της εκτός Κίνας ως τις 27 Μαρτίου ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας του νέου κορωναϊού, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρός της Τιμ Κουκ.

  • “Θα κλείσουμε όλα τα καταστήματά μας λιανικής πώλησης εκτός Κίνας ως τις 27 Μαρτίου”, ανέφερε σε επιστολή του ο Κουκ, η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο της εταιρείας.

“Σε όλα τα γραφεία μας παγκοσμίως, εκτός Κίνας, στρεφόμαστε στις ευέλικτες μορφές εργασίας”, πρόσθεσε εξηγώντας ότι “αυτό σημαίνει ότι τα μέλη των ομάδων μας θα πρέπει να εργάζονται από το σπίτι, αν το επιτρέπει η δουλειά τους”.

Ο επικεφαλής της Apple τόνισε ότι η εταιρεία βασίζεται στα μαθήματα που πήρε από την αντιμετώπιση της επιδημίας στην Κίνα.

  • “Ένα από τα μαθήματα είναι ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού είναι να περιοριστεί η πυκνότητα (του πληθυσμού) και να αυξηθεί στο μέγιστο η κοινωνική απόσταση”, επεσήμανε.

Την ώρα που η επιδημία εξαπλώνεται εκτός Κίνας “λαμβάνουμε νέα μέτρα για να προστατεύσουμε τις ομάδες και τους πελάτες μας”, κατέληξε.

  • Η Apple άνοιξε ξανά και τα 42 καταστήματά της στην Κίνα χθες Παρασκευή.

Εξάλλου ο Κουκ επεσήμανε ότι οι δωρεές της εταιρείας για την αντιμετώπιση της επιδημίας covid-19 έφτασαν χθες τα 15 εκατομμύρια δολάρια.

Με πληροφορίες από AFP-Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ

Τα μυστήρια του κορωναϊού: Επιβίωση στον αέρα, απολύμανση, τα ανθεκτικά παιδιά και οι επιπτώσεις στο περιβάλλον

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal