Κατέρρευσε η Γουόλ Στριτ: Πάνω από 2.000 έχασε ο Dow Jones, βουτιά Nasdaq 7,29%, η χειρότερη συνεδρίαση από το 2008

Χρηματιστής εργάζεται στο ισόγειο του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. EPA, JUSTIN LANE




Η Γουόλ Στριτ κατέγραψε σήμερα τις μεγαλύτερες της απώλειες μέσα σε μια συνεδρίαση μετά από περισσότερα από 11 χρόνια, κλονιζόμενη από την πετρελαϊκή σύγκρουση και την παγκόσμια κρίση του κοροναϊού.

Σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα στο κλείσιμο της συνεδρίασης, ο Dow Jones σημείωσε πτώση 7,83%, χάνοντας παραπάνω από 2.000 μονάδες, κλείνοντας στις 23.389,46 μονάδες, ο Nasdaq κατέγραψε βουτιά 7,29% στις 7.950 μονάδες και ο S&P 500 υποχώρησε κατά 7,64% στις 2.745,34 μονάδες.

Ρωσία και Σαουδική Αραβία κατηγορεί ο Τραμπ για τη βουτιά στην Wall Street

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέδωσε την αιφνίδια πτώση του αμερικανικού χρηματιστηρίου στη διαμάχη μεταξύ Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας για τις αγορές πετρελαίου, αλλά και στα Fake News.

«Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία αντιμάχονται για την τιμή και την ροή του πετρελαίου. Αυτό και τα Fake News είναι οι λόγοι της πτώσης στις αγορές» έγραψε ο Τραμπ στο twitter, θεωρώντας παράλληλα ότι η έκβαση αυτής της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο πετρελαιοπαραγωγών χωρών και η βουτιά που σημείωσαν οι μετοχές και η τιμή του πετρελαίου μπορεί να είναι επωφελής για τους Αμερικανούς. «Είναι καλό για τον καταναλωτή, η τιμή της βενζίνης πέφτει!», έγραψε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

Αναφερόμενος στα «Fake News», ο Τραμπ, αναφέρεται στην ουσία στην κάλυψη που γίνεται σε σχέση με τον κοροναϊό. Σε tweet του, στο οποίο αναφέρεται στις επιπτώσεις του κοροναϊού, συγκρίνοντας τον αριθμό των Αμερικανών που πέθαναν από τον κοροναίό σε σχέση με τον μεγαλύτερο αριθμό αυτών που έχουν πεθάνει από την εποχική γρίπη, έγραψε : «Τίποτα δεν σταματάει, η ζωή και η οικονομία προχωρούν. Σκεφτείτε το» (ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ)

Με πτώση 25% στα 31,13 δολάρια το βαρέλι έκλεισε η τιμή του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη

Η τιμή του πετρελαίου κατακρημνίστηκε σήμερα στη Νέα Υόρκη, μετά την αποτυχία των συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας αναφορικά με την παραγωγή του «μαύρου χρυσού».

Το ελαφρύ αργό (WTI) παράδοσης Απριλίου έχασε 10,15 δολάρια το βαρέλι μέσα σε μία ημέρα και έκλεισε στα 31,13 δολάρια, τιμή μειωμένη κατά 25%.

Το Μπρεντ της Μαύρης Θάλασσας, λίγα λεπτά πριν από το κλείσιμο στο Λονδίνο, διαπραγματευόταν στα 34,40 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας πτώση 24% (ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ).

Με πληροφορίες από AFP via ΑΠΕ – ΜΠΕ
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

 

O Τραμπ “κατηγορεί” την Ρωσία και την Σαουδική Αραβία την αιφνίδια βουτιά στην Wall Street

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: