Καταπέλτης ο Μπιλιράκης για NY Times: Μην γίνεστε κέντρο διανομής των απόψεων της τουρκικής κυβέρνησης

File Photo: Ο Ελληνοαμερικανός βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Γκας Μπιλιράκης. Photo via Twitter, @RepGusBilirakis




Ο βουλευτής Γκας Μπιλιράκης (Ρεπουμπλικάνος από τη Φλόριντα) κατηγορεί την εφημερίδα New York Times για παραπληροφόρηση αναφορικά με το ρεπορτάζ που δημοσίευσε με τίτλο: “We are like Animals: Inside Greece’s Secret Site for Migrants.

Ο κ. Μπιλιράκης σημειώνει ότι είναι ανεξήγητη η απόφαση της εφημερίδας και των ανταποκριτών της να μην ασχοληθούν με την αποσταθεροποιητική κίνηση της Τουρκίας να μεταφέρει χιλιάδες ανθρώπους στα σύνορα της Ευρώπης (όπως θεωρεί τα σύνορα της Ελλάδας).

Γράφει ότι όσοι συνελήφθησαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα δεν είναι από τη Συρία, αλλά από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, τη Σομαλία, το Ιράκ και την Τουρκία.

Ο βουλευτής υπογραμμίζει ότι οι πηγές της εφημερίδας είναι όλες τουρκικές -κάτι που παραβιάζει τη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Σύμφωνα με τον κ. Μπιλιράκη, τα «γεγονότα» -βάζει ο ίδιος τη λέξη σε εισαγωγικά- όπως τα παρουσιάζει η New York Times, δεν συμφωνούν με τις ενημερώσεις που έχει στη διάθεσή του το Κογκρέσο και οι οποίες προέρχονται βασικά από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Καλεί τέλος την εφημερίδα να μην μετατρέπεται σε κέντρο διανομής των απόψεων της τουρκικής κυβέρνησης.

ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΠΙΛΙΡΑΚΗ: 200312201023_BILIRAKIS-NEW-YORK-TIMES01

Ο Λευκός Οίκος ακύρωσε τη δεξίωση του Προέδρου Τραμπ για την 25η Μαρτίου: Λόγω κοροναϊού…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: