«Κατ’ οίκον περιορισμός για όσους ταξίδεψαν τις τελευταίες 14 μέρες», λένε στα κατεχόμενα

File Photo: Φωτογραφία από την κατεχόμενη Αμμόχωστο. ΚΥΠΕ




Σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 μέρες, καλεί το «υπουργείο υγείας» του ψευδοκράτους μέσω της ιστοσελίδας του στο Facebook όσους τις τελευταίες 14 μέρες ήταν στο εξωτερικό και εισήλθαν στα κατεχόμενα αφού ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα του «υπουργικού συμβουλίου» νωρίτερα σήμερα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην ανάρτηση αναφέρεται ότι «επιβάλλεται η παραμονή στο σπίτι και η απομόνωσή σας με στόχο να παρακολουθήστε, να προβλεφθούν τα συμπτώματα και σε περίπτωση που αρρωστήσετε να μπορέσουμε να επέμβουμε το συντομότερο».

Δίδει δε δύο τηλεφωνικούς αριθμούς για επικοινωνία με όσους ήταν στο εξωτερικό και αναφέρει ότι η ενημέρωση του «υπουργείου υγείας» είναι υποχρεωτική. Με τα υπό απομόνωση άτομα, προστίθεται, θα έρχονται σε τηλεφωνική επαφή αρμόδιοι λειτουργοί υγείας, προειδοποιώντας ότι όποιος δεν εφαρμόσει αυτές τις οδηγίες θα αντιμετωπίσει ποινικά αδικήματα και θα μπορεί η «αστυνομία» να τους θέσει υπό κράτηση.

Στο μεταξύ, η ένωση τουρκοκυπρίων γιατρών σε συνέντευξη Τύπου σήμερα χαρακτήρισε ανεπαρκή τα μέτρα που έλαβε η «κυβέρνηση» του ψευδοκράτους και ζητεί άμεση την μετατροπή ενός χωριστού νοσοκομείου καραντίνας/απομόνωσης. Η πρόεδρος της ένωσης, Οζλέμ Γκιουρκούτ δήλωσε ότι χρειάζονται άμεσα πιο δραστικά μέτρα και ζήτησε όπως δημιουργηθεί ένα ειδικό νοσοκομείο απομόνωσης όπου θα παραμείνουν για παρακολούθηση για 14 μέρες οι πολίτες του ψευδοκράτους και όσοι έχουν άδεια εργασίας και μόνο σε αυτούς να επιτρέπεται να εισέλθουν από τις «πύλες εισόδου» στο ψευδοκράτος.

Είπε επίσης ότι πρέπει να περιοριστεί ο αριθμός όσων εργάζονται σε γραφεία και να κυκλοφορούν στους δρόμους όσο γίνεται λιγότερο. Αυτά, πρόσθεσε, βρίσκονται σε επιστημονική έκθεση την οποία έχουν προωθήσει στους αρμοδίους εδώ και καιρό.

Εξάλλου και η φερόμενη «βουλή» του ψευδοκράτους σε ανάρτησή της ανακοίνωσε ότι έχει απολυμάνει όλους σχεδόν τους κτιριακούς χώρους, από τα γραφεία και τις αίθουσας συνεδριάσεων μέχρι και την ολομέλεια, ενώ καλεί όσους δεν είναι εργαζόμενοι και «βουλευτές» να μην προσέρχονται στο κτίριο.

Επίσης, το «τμήμα» προστασίας περιβάλλοντος του «υπουργείου τουρισμού και περιβάλλοντος» ανακοίνωσε ότι, με βάση τον «νόμο περί περιβάλλοντος» ακυρώνει όλες τις άδειες για τα κέντρα αναψυχής με μουσική από σήμερα, 13 Μαρτίου μέχρι νεωτέρας.

Η «αρχή ηλεκτρισμού» και η «αρχή τηλεπικοινωνιών» ανακοίνωσαν ότι λόγω της έκτακτης κατάστασης δεν θα προχωρήσουν σε διακοπή των υπηρεσιών τους και ρεύματος προς τους συνδρομητές και καταναλωτές που έχουν χρέη.

Κάποια εστιατόρια στα κατεχόμενα ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν προσωρινά την λειτουργίας του λόγω της κατάστασης.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Στα 50-60 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κύπρο τις επόμενες 1 έως 2 εβδομάδες, εκτιμά καθηγητής

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: