Κανένας έλεγχος στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” για τον κορωναϊό, λέει βετεράνος ποδοσφαιριστής

File photo: H πτήση πραγματοποιήθηκε τελικά με μισή ώρα καθυστέρηση. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ




Έφθασε προερχόμενος από το Λονδίνο στη Θεσσαλονίκη και ενώ περίμενε ένα τουλάχιστον εξονυχιστικό προληπτικό ιατρικό έλεγχο στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” κάτι τέτοιο δεν έγινε σε κανέναν από τους επιβάτες της πτήσης, ούτε το παραμικρό.

Ούτε καν θερμιδομέτρηση.

Ο λόγος για τον βετεράνο ποδοσφαιριστή του Μακεδονικού Νίκο Γεωργίου που ταξίδευσε από το αεροδρόμιο Gatwick με την σύζυγό του μετά από δεκαήμερη παραμονή εκεί στο νησί Γουάϊτ, στα νότια της χώρας απέναντι από τις πόλεις Σαουθάμπτον και Πόρτσμουθ.

Οπως εξηγεί ο ίδιος παραξενεύτηκε από την απουσία μέτρων στον αερολιμένα και είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: “Με τα όσα γίνονται περιμέναμε έναν έλεγχο στο αεροδρόμιο. Δεν είδαμε τίποτα. ούτε καν σε ερωτηματολόγιο δεν απαντήσαμε αν είμαστε εμπύρετοι, αν έχουμε συμπτώματα ή κάτι παρόμοιο. Η πτήση από το Gatwick έγινε με μισά καθίσματα άδεια καθώς δεν ταξιδεύουν πλέον οι πολίτες. Αλλά ερχόμαστε από ένα μέρος που μετράει ήδη 108 νεκρούς και τα μέτρα ήταν ως τώρα ελάχιστα. Τα μικρά παιδιά ακόμα και σήμερα πηγαίνουν στα σχολεία και αρκετές δραστηριότητες συνεχίζονται. Ο πανικός όμως ήδη έφθασε στις πόλεις και τα σούπερ μάρκετ έχουν αδειάσει. Ο κόσμος άρχισε από μόνος του να παίρνει μέτρα πρόληψης και κάποιοι γονείς τις τελευταίες μέρες απέφυγαν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, αν και η οδηγία είναι να κλείσουν από αύριο αυτά σε εθνικό επίπεδο. Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί δεν είμαι αρμόδιος αν η τακτική των Βρετανών είναι ενδεδειγμένη αλλά πάλι ο πανικός άρχισε να κάνει εμφανή τα σημάδια του, όσο μπόρεσα να δω στο διάστημα των ημερών που ήμουν εκεί” κατέληξε ο συνομιλητής μας.

Με πληροφορείς από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Η ανάρτηση του Τσιτσιπά για την υγεία του και τον κορωναϊό: Παίρνω την κατάσταση σοβαρά-Μείνετε ασφαλείς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: