Καμία χαλάρωση, στις 15 Απριλίου θα δούμε τα αποτελέσματα των μέτρων, υποστηρίζει ο Βασίλης Κικίλιας

File Photo: Για τις εξελίξεις στην Καστοριά, ο κ. Κικίλιας (Α) τόνισε ότι έχουν σταλεί 27 γιατροί και μετά την επίσκεψη κλιμακίου του ΕΟΔΥ το Σάββατο στην περιοχή, σήμερα θα μεταβεί ο κ. Χαρδαλιάς (2Δ) για να διαπιστώσει την κατάσταση και τα μέτρα. Η φωτογραφία από την ενημέρωση των ΜΜΕ στις 18/3 στο Υπουργείο Υγείας. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ/SOTIRIS KYPRAIOS
Στα μέσα του επόμενου μήνα, στις 15 Απριλίου, θα έχουμε μια εικόνα σχετικά με το αν τα μέτρα που έχουμε ληφθεί για τον κορωναϊό, από το κλείσιμο των σχολείων μέχρι τα μέτρα καραντίνας, θα αποδώσουν, τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Ο Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ επισήμανε ότι «καταλαβαίνω ότι αυτό εμπεριέχει υπομονή και πειθαρχία, αλλά κανένας πιστεύω δεν θέλει να διακινδυνεύσει την υγεία του ίδιου της οικογένειά του», σημείωσε.

Αναφερόμενος ο υπουργός Υγείας σε σχετική ερώτηση για την έως τώρα πορεία της εξάπλωσης του ιού, είπε ότι η χώρα μας βρίσκεται εντός της καμπύλης δηλαδή η νόσος επεκτείνεται αλλά με τέτοιο ρυθμό που επιτρέπει στα νοσοκομεία και στο δημόσιο σύστημα υγείας να ανταποκρίνεται.

  • “Καμιά χαλάρωση, κρίσιμος ο Απρίλιος”

Προειδοποίησε ότι ο Απρίλιος είναι μήνας «πάρα πολύ κρίσιμος» και δεν πρέπει να υπάρξει καμιά χαλάρωση γιατί είναι πάρα πολύ εύκολο να πάμε σε σενάρια καταστροφής αν δεν καταλάβουμε ότι πρέπει να μείνουμε σπίτι μας. «Να μην χαλαρώσει κανείς», σημείωσε ο κ. Κικίλιας λέγοντας ότι αυτό, είναι ο νέος πατριωτισμός.

  • Στις 870 οι ΜΕΘ στην Ελλάδα – Παραγγελία 600 αναπνευστήρων

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ πως έως τώρα έχουν εγκριθεί πάνω από 4.200 προσλήψεις γιατρών και προσωπικού στα νοσοκομεία που σε μεγάλο ποσοστό έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία. Όσον αφορά τις ΜΕΘ, ο κ. Κικίλιας είπε ότι μαζί με εκείνες του ιδιωτικού τομέα «ξεπερνούμε τις 870 και συνεχίζουμε». Ανακοίνωσε επίσης ότι έχει γίνει παραγγελία 600 αναπνευστήρων και εξήρε το έργο γιατρών και νοσηλευτών κάνοντας λόγο για «σύγχρονους ήρωες».

Ανφερόμενος στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως η μόνη του έννοια είναι οι άνθρωποι που πρέπει να νοσηλευθούν και πως προσυπογράφει τους ανθρώπους που στηρίζουν τη χώρα σε αυτή την συγκυρία ανεξαρτήτως της πολιτικής τους τοποθέτησης. «Φρονώ ότι και στην αντιπολίτευση υπάρχουν φωνές λογικής που αντιλαμβάνονται την εθνική προσπάθεια», είπε ο κ. Κικίλιας.

  • Η περίπτωση της Καστοριάς

Για τις εξελίξεις στην Καστοριά, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι έχουν σταλεί 27 γιατροί και μετά την επίσκεψη κλιμακίου του ΕΟΔΥ το Σάββατο στην περιοχή, σήμερα θα μεταβεί ο κ. Χαρδαλιάς για να διαπιστώσει την κατάσταση και τα μέτρα.

«Οτιδήποτε προκύπτει πρέπει να αντιδράμε άμεσα και να βρίσκουμε λύσεις. Εάν προσέξουμε πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να ελέγξουμε τον ιό», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Με πληροφορίες από το skai.gr

H Ελλάδα στις καλύτερες θέσεις παγκοσμίως λόγω αντανακλαστικών, λέει ο Καθηγητής στο ΜΙΤ Μανόλης Κέλλης

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: