Καλπάζει ο κορωναϊός στο Ιράν, κρούσματα και μέτρα σε Βιετνάμ, Γεωργία, Ανγκόλα, Μαυρίκιο και Χονγκ Κονγκ

Φορώντας μάσκα για να προφυλαχθεί από την πανδημία ο βιετναμέζος κυκλοφορούσε χτες έξω από το αεροδρόμιο στο Ανό του Βιετνάμ. EPA/LUONG THAI LINH




Ο απολογισμός των νεκρών από τον νέο κορονοϊό στο Ιράν αυξήθηκε σήμερα κατά περισσότερους από 100 σε 1.556 και ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί ξεπερνάει τώρα πια τους 20.000, δήλωσε αξιωματούχος της υγείας.

Χθες Παρασκευή, ο αριθμός των νεκρών από την Covid-19 στο Ιράν ανερχόταν σε 1.433 και ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 19.644.

  • Αναστολή όλων των εισερχόμενων διεθνών πτήσεων στο Βιετνάμ

Το Βιετνάμ θα προχωρήσει σε αναστολή όλων των εισερχόμενων διεθνών πτήσεων, κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσης της κυβέρνησης.

«Το Βιεντάμ θα προχωρήσει σε αναστολή όλων των πτήσεων που μεταφέρουν ξένους επιβάτες, ώστε να ελαττωθεί ο αριθμός των ταξιδιωτών που έρχονται στη χώρα» ανέφερε η κυβερνητική ανακοίνωση, χωρίς να δοθεί κάποιο χρονικό περιθώριο μέχρι την έναρξη εφαρμογής του μέτρου.
Τα περιστατικά μόλυνσης από τον κορονοϊό αυξήθηκαν σήμερα σε 92, χωρίς ωστόσο, να καταγραφεί κάποιος θάνατος, όπως ανέφερε το υπουργείο Υγείας.

  • Ο πρωθυπουργός της Γεωργίας ζήτησε την κήρυξη κατάστασης ανάγκης, για ένα μήνα

Ο πρωθυπουργός της Γεωργίας Γκιόργκι Γκαχάρια δήλωσε σήμερα ότι ζήτησε από τον πρόεδρο της χώρας να κηρύξει μία κατάσταση ανάγκης, εξαιτίας του ξεσπάσματος του κορονοϊού.

Ο ίδιος δήλωσε ότι το μέτρο, η εφαρμογή του οποίου πρέπει να εγκριθεί από το κοινοβούλιο, μετά την έγκρισή του από τον πρόεδρο θα εφαρμοστεί για ένα μήνα.
Η Γεωργία ανέφερε σήμερα 47 περιστατικά μόλυνσης από τον κορονοϊό, ενώ ένας ασθενής αποθεραπεύθηκε.

  • Επιβεβαιώθηκαν σήμερα τα πρώτα δύο κρούσματα στην Ανγκόλα

Το υπουργείο Υγείας στην Ανγκόλα επιβεβαίωσε σήμερα τα δύο πρώτα περιστατικά μόλυνσης από τον κορονοϊό.
«Σήμερα λάβαμε αποτελέσματα που επιβεβαιώνουν δύο περιστατικά ασθενών που μολύνθηκαν από τον COVID-19» ανέφερε η υπουργός Υγείας Σίλβια Λουτουκούτα στη διάρκεια ενημέρωσης, η οποία μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση TPA.

  • Επιβεβαίωση του πρώτου θανάτου στον Μαυρίκιο

Ο Μαυρίκιος επιβεβαίωσε σήμερα τον πρώτο θάνατο από τον κορονοϊό, ενώ έχει αυξηθεί και ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, όπως δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

«Ο Μαυρίκιος κατέγραψε τον πρώτο θάνατο που συνδέεται με τον COVID-19. Μέχρι τώρα 13 ασθενείς έχουν επιβεβαιωθεί θετικοί στον κορονοϊό. Η κατάσταση της υγείας τους είναι σταθερή και βρίσκονται σε απομόνωση» δήλωσε στο Reuters ο Κέιβις Πούλτο, σύμβουλος του υπουργείου Υγείας σε ζητήματα πληροφόρησης.

  • Αναβολή των εισαγωγικών πανεπιστημιακών εξετάσεων στο Χονγκ Κονγκ

Το Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προχωρήσει στην αναβολή των εισαγωγικών πανεπιστημιακών εξετάσεων μέχρι την 24η Απριλίου, καθώς η πόλη προσπαθεί να περιορίσει την εξάπλωση των περιστατικών μόλυνσης από τον κορονοϊό, ενώ κάτοικοί της επιστρέφουν από το εξωτερικό και έχουν μολυνθεί από τον COVID-19.

Η τοπική διοίκηση ανακοίνωσε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα εργάζονται από το σπίτι τους, ενώ ζήτησε από τους εργοδότες να είναι ελαστικοί σε ζητήματα που σχετίζονται με εργασία από το σπίτι.

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, μέχρι την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Το Χονγκ Κονγκ έχει αναφέρει 273 επιβεβαιωμένα περιστατικά μόλυνσης από τον κορονοϊό, ενώ έχουν καταγραφεί 4 θάνατοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΜ / Ν.Χ.
Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα / Ανόι, Βιετνάμ / Τμπιλίσι, Γεωργία / Λουάντα, Ανγκόλα / Ναϊρόμπι, Κένυα / Χονγκ Κονγκ, Χονγκ Κονγκ

Όλα τα νοσοκομεία γίνονται νοσοκομεία αναφοράς κορωναϊού στην Τουρκία: Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: