Καλά στην υγεία τους οι πέντε ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο ΓΝ Αμμοχώστου

Στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ένας Γερμανός 54 ετών. Φωτογραφία ΚΥΠΕ
Καλά στην υγεία τους είναι οι πέντε επιβεβαιωμένοι με κορωνοϊό ασθενείς, που νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι σήμερα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ένας Γερμανός 54 ετών, ο οποίος βρισκόταν σε αυτοπεριορισμό και χθες επιβεβαιώθηκε μετά από εξετάσεις ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό. Γενικά η κατάσταση της υγείας των πέντε ασθενών είναι καλή.

Εν τω μεταξύ αρνητικά είναι τα αποτελέσματα για τον 90χρονο Αγγλοκύπριο, ο οποίος ήρθε για διακοπές στην Κύπρο και μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου ανέφερε ότι είχε συμπτώματα κορωνοϊού.

Εξάλλου σήμερα λειτούργησε στους υπόγειους χώρους του Νοσοκομείου Αμμοχώστου το Ειδικό Ιατρείο Διαλογής στο οποίο θα γίνονται προκαταρτικές εξετάσεις ύποπτων κρουσμάτων κορωνοϊού και θα λαμβάνονται δείγματα.

Το Ειδικό Ιατρείο Διαλογής θα λειτουργεί κατά τη διάρκεια της ημέρας με ραντεβού ενώ το βράδυ θα ανοίγει σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη, αφού όμως πρώτα οι ασθενείς επικοινωνήσουν με τον τηλεφωνικό αριθμό 1420.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την Γυναικολογική και Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου, έχει επίσης εκκενωθεί και το Χειρουργικό Τμήμα, με αποτέλεσμα να υπάρχει δυναμικότητα 120 περίπου κλινών, για να φιλοξενήσουν εάν χρειαστεί, ασθενείς με επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι η Χειρουργική, η Ορθοπεδική και η Παθολογική Κλινική εξακολουθούν να νοσηλεύουν ασθενείς, όμως έχουν ακυρωθεί όλες οι προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις, ούτως ώστε να αυξηθούν οι διαθέσιμες κλίνες.

Ακόμα το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών καθώς και το Χειρουργείο λειτουργούν μόνο για επείγοντα περιστατικά, ενώ έχει απαγορευτεί αυστηρά το επισκεπτήριο πέραν των καθορισμένων ωρών (13:00 – 14:00 και 17:00 – 19:00) και όχι πέραν του ενός επισκέπτη ανά ασθενή.

ΚΥΠΕ, Φανίτσα Ζαννέττου
Λάρνακα, Κύπρος

 

«Κατ’ οίκον περιορισμός για όσους ταξίδεψαν τις τελευταίες 14 μέρες», λένε στα κατεχόμενα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal