Ηθικό ακμαιότατο, δεν θα περάσει κανείς παράνομα δηλώνει από τον Εβρο ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνεται για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερρών, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον Έβρο, Τρίτη 3 Μαρτίου 2020. Πέτσας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




«Το ηθικό είναι ακμαιότατο, να κάνουμε τη δουλειά μας, όλη η κοινωνία ενωμένη, εθνική η προσπάθεια, δεν θα περάσει κανείς παράνομα», ήταν το μήνυμα του Έλληνα Πρωθυπουργού από τον Έβρο τον οποίο επισκέπτεται σήμερα προκειμένου να δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

«Τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρώπης. Ο Έβρος είναι πάντα όρθιος και η Θράκη πάντα όρθια», υπογράμμισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ευχαριστώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας αλλά και τους κατοίκους που, όπως είπε, «βάζουν πάντα πλάτη».

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνοδεύουν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε τον Συνοριακό σταθμό των Κήπων Έβρου  και έφτασε μέχρι την γραμμή που αποτελεί το σύνορο των δυο χωρών πάνω στη γέφυρα του ποταμού.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός επέστρεψε στην Αλεξανδρούπολη όπου στις 13:05 θα υποδεχτεί τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.

Όση ώρα ήταν στους Κήπους ο πρωθυπουργός, ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο πραγματοποιούσε πτήση κατά μήκος των συνόρων.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Αδάμος Ζαχαριάδης/ΓΧΡ
Αθήνα, Ελλάδα

Ο Μητσοτάκης στον Έβρο για να υποδεχθεί την ηγεσία της ΕΕ: Κρίσιμη επίσκεψη που θα φέρει εξελίξεις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: